ATLETISME CURSES POPULARS

Nadal atlètic

Ricard Pastó i Núria Tilló, guanyadors de la tradicional Cursa de l’Indiot de Mollerussa, que reuneix prop de 560 participants || Estrena de la modalitat Ekiden, prova de relleus per a dos atletes

Una mica més de mig miler d’atletes van desafiar la boira en la trenta-cinquena edició de la Cursa de l’Indiot.JOAN GÓMEZ

L’atletisme lleidatà va viure ahir una de les cites més emblemàtiques dins del calendari de Nadal, amb la Cursa de l’Indiot de Mollerussa, que va reunir prop de 560 participants entre la prova atlètica, l’estrena de la modalitat Ekiden i les carreres infantils.

En la prova individual de 8 quilòmetres, amb dos voltes sobre un circuit de 4, el guanyador en categoria masculina va ser Ricard Pastó (Xafatolls), amb un crono de 25:32. Pastó arribava a la cita després de guanyar la Pujada a la Seu Vella i ahir va repetir triomf davant d’Antoni Carulla (Runners Balaguer), segon amb un crono de 26:12, i de Roger Estradé (Xafatolls), tercer amb 26:14. Quant a la prova femenina, la guanyadora va ser Núria Tilló (Joventut Atlètica Arbeca), amb un temps de 29:45, seguida de la campiona del 2016 i la virtual guanyadora de la Lliga Ponent, Rosamari Carulla (La Guineu-Logiesport), segona amb 31:09. Ruth Guillem va completar el podi de la prova amb un crono de 32:23.

La prova de relleus va comptar amb la participació de parelles masculines, femenines i equips mixtos

Quant a la modalitat Ekiden, la parella guanyadora va ser la de l’equip Xafatolls 8, format per Marc Expósito i Diego Cardozo, amb un temps de 25:04. En segona posició van entrar Josep Ramon Barranco i Ahmed Hfairi (Xafatolls-Esport Truga) a 2:04 dels vencedors, mentre que Josep Anton i Pol Gardeñes, del Xafatolls 6, van ser els tercers classificats, a 2:28. La millor parella mixta estava formada pels germans Francisco Javier i Yolanda Cebrián, amb un temps de 28:38. Fran Carrillo i Eva Ribalta van entrar en segona posició, mentre que Laura Rosell i José Luis Pérez van completar el podi. Finalment, la millor parella femenina va estar formada per Sandra Borda i Núria Ribalta (Xafatolls 9), que es van imposar amb un temps de 33:12. Un any més, la Cursa va col·laborar amb la campanya Cap Nen Sense Joguina.