SEGRE

FUTBOL SELECCIÓ

Investiguen partits a benefici de l'AFE

Anticorrupció veu vincles entre Rubiales i el fill de Villar

La denúncia fa referència a l’‘operació Soule’ contra Villar.

La denúncia fa referència a l’‘operació Soule’ contra Villar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anticorrupció vol que s’investigui la relació entre Luis Rubiales, president de l’Associació de Futbolistes Espanyols, i Gorka Villar, després d’haver rebut una denúncia anònima sobre els partits organitzats a favor de l’AFE. En la denúncia, feta pública per El Mundo, es fa referència a possibles serrells del cas que va acabar amb la detenció de l’expresident de l’RFEF Ángel María Villar i el seu fill Gorka, entre d’altres. El primer serrell són els pagarés de l’RFEF a l’Atlètic de Madrid, una cosa que ja se sabia i que el club blanc-i-vermell probablement va utilitzar per obtenir liquiditat.

La segona part de la denúncia se centra en set amistosos jugats per la selecció entre els anys 2011 i 2017 en benefici de l’AFE. Aquests partits van començar a jugar-se el 1991 després d’un acord entre les dos entitats i els ingressos es destinen a beques i ajuts per al futbol base. Tres d’aquests set partits es van jugar a Espanya, mentre que els altres es van celebrar a l’estranger.

Sospiten que Gorka Villar va influir en el seu pare per jugar amistosos amb federacions que assessorava

Segons el denunciant, el benefici net d’aquests partits per a l’AFE va ser d’un milió d’euros.

S’ha de recordar que Gorka Villar tenia com a clients del seu despatx privat nombroses federacions de futbol estrangeres, i precisament la sospita del jutge Pedraz és que Gorka influïa en el seu pare i en l’RFEF perquè la selecció jugués amistosos amb les federacions a les quals ell assessorava o amb les quals pretenia fer negocis.

Les sospites de l’Audiència Nacional i la Fiscalia se centren en els amistosos de la selecció a l’estranger. Al jugar-se fora, hi ha determinats beneficis generats pel partit que no es poden controlar fàcilment, com els drets televisius o els anuncis i patrocinis obtinguts allà.

Per aquests motius, les fiscals Inmaculada Violán i Esther González van sol·licitar al jutge d’instrucció que es traslladés la denúncia a l’UCO. Anticorrupció vol que s’analitzi la informació i s’esbrini si hi ha relacions amb altres documents obtinguts durant els registres de l’operació Soule.

tracking