SEGRE

AUTOMOBILISME DAKAR

El repte, estar en el Top 20

Isidre Esteve i tot el seu equip es van desplaçar ahir a Lima, on arrancarà el Dakar 2018 el 6 de gener vinent || “Estar entre els vint primers seria un resultat magnífic”, assegura el lleidatà

Isidre Esteve, amb el mecànic David Pigem, el copilot Txema Villalobos i la preparadora física Lídia Guerrero, abans del vol.

Isidre Esteve, amb el mecànic David Pigem, el copilot Txema Villalobos i la preparadora física Lídia Guerrero, abans del vol.VALENTÍ ENRICH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isidre Esteve va sortir ahir cap a Lima, punt de partida del Dakar 2018, amb reptes molt renovats en la que serà la seua tretzena participació en el raid més dur del món, tercera en cotxes. El lleidatà, que va tornar a córrer aquest any la seua prova fetitxe després de les greus lesions que va patir al Dakar 2009 el deixessin fora de combat diverses temporades, torna amb un cotxe i un equip molt més competitius. “L’estructura que portem aquest any res té a veure amb la de l’any passat, com tampoc el cotxe, que està preparat i pensat per a aquesta cursa. Això ens ha permès fer un pas important per ser competitius i estar lluitant amb els del capdavant”, assegura Esteve, que d’altra banda admet que, malgrat el gran salt qualitatiu que han fet, guanyar etapes “encara no toca, tot i que si arriba seria fantàstic. Guanyar una etapa és improbable perquè, si bé és cert que hem fet un salt important, encara estem un esglaó per sota dels equips capdavanters”. “Aquesta edició ens ha de permetre agafar experiència lluitant de costat amb els millors i que puguem acabar amb la sensació que hem estat competitius”, apunta el dakarià.

Encara que no és gaire partidari de fixar-se grans objectius, el pilot d’Oliana assegura que “estar entre els vint primers seria un resultat magnífic”, malgrat que reconeix que fins que no arranqui la prova és molt aviat per a això.

“Guanyar una etapa és improbable perquè encara estem un esglaó per sota dels punters”

“Una vegada hàgim cobert la primera setmana i arribem a La Paz es podrà veure a què podrem aspirar. Ara és imprevisible, però la primera setmana estaria bé estar entre els trenta primers, i la segona estar més a prop del quinze que del trenta”, va admetre. No obstant, va assegurar que surt sense pressió. “L’evolució del projecte no ve condicionat per un resultat o un altre en aquesta carrera”, va advertir.

El cotxe, de la categoria T1.2 (totterreny 4x4 dièsel modificat) i amb els comandaments adaptats per Guidosimplex al volant, munta un motor BMW 3 litres biturbo dièsel de 340 CV, xassís tubular i canvi seqüencial. Res a veure amb el Mitsubishi Montero de sèrie millorat de 210 CV que va tenir a les mans en l’edició passada. Això ha fet que el pressupost s’hagi disparat dels 330.000 de l’any passat als 450.000 del present.

Esteve, acompanyat pel seu fidel copilot Txema Villalobos, el mecànic David Pigem i la preparadora física Lídia Guerrero, vol recórrer amb cotxe el mateix camí que va fer en el seu dia amb moto, on va passar de ser un pilot privat a oficial de KTM. “Aquesta és la idea, anar progressant per arribar algun dia a tenir un cotxe per lluitar per les victòries d’etapa”, va concloure el d’Oliana.

“Tenir un lloc on estar tranquils i poder descansar tot just arribar a la meta cada dia serà una cosa molt important, perquè ens farà guanyar molt de temps i ens permetrà recuperar-nos millor”, va apuntar el d’Oliana. El dia 2 recolliran el cotxe per fer un últim test i l’endemà presentaran l’equip a Lima, abans que el cotxe quedi al parc tancat el dia 4.

L’equip dormirà en una caravana en lloc de tendes de campanyaEl salt qualitatiu que ha fet Isidre Esteve també tindrà la seua incidència en el dia a dia, ja que aquest any l’equip no dormirà a les habituals tendes de campanya sinó en una caravana que conduirà el seu mecànic, David Pigem, i en el qual viatjarà també la preparadora Lídia Guerrero.

Isidre Esteve, amb el mecànic David Pigem, el copilot Txema Villalobos i la preparadora física Lídia Guerrero, abans del vol.

Isidre Esteve, amb el mecànic David Pigem, el copilot Txema Villalobos i la preparadora física Lídia Guerrero, abans del vol.VALENTÍ ENRICH

tracking