Quilòmetres de fidelitat

Iván Suárez, atleta d’Agramunt de 38 anys, l’únic que ha corregut les 37 proves de la Lliga Ponent || El seu club, Stargardt Go!, es dedica a finalitats solidàries

Iván a l’entrar a la meta en una de les carreres de la Lliga Ponent.

Iván a l’entrar a la meta en una de les carreres de la Lliga Ponent.ITER5

No és el campió de la Lliga Ponent Eurosomni, ni tan sols està entre els deu millors corredors d’aquest exitós circuit lleidatà de curses populars sorgit arran del boom del running. Ni falta que li fa a Iván Suárez, un corredor d’Agramunt de 38 anys que representa a la perfecció l’esperit de l’esportista popular ja que va ser l’únic l’any passat a participar en les trenta-set proves de les quals constava el campionat.

És més, ningú ha demostrat aquest exemple de constància i fidelitat en aquesta competició en cap dels anys anteriors. Iván, que va començar a córrer de forma freqüent el 2010 després de provar la bicicleta, “que m’invertia més temps i no podia per les obligacions laborals”, ha arribat a córrer fins i tot dos proves seguides en diferents poblacions, com va fer el 2016 quan van coincidir la Cursa dels Nassos d’Oliana i la Sant Silvestre de Lleida, una al matí i l’altra a la tarda.

“Corro pel plaer de fer exercici i a més vas fent amistats i és la meua diversió”

“Corro pel plaer de fer exercici i a més en tot aquest temps vas fent amistats al coincidir en moltes proves, i això crea un vincle afectiu molt fort. La jornada comença compartint un cafè abans de la carrera i posteriorment una cervesa després d’arribar a meta. L’ambient és boníssim i és la meua diversió dels diumenges”, explica. Iván, a més, parla amb orgull del club al qual pertany.

“L’Stargardt Go! va nàixer d’un projecte de la doctora Margaret Creus per recaptar fons per al Grup Pediàtric de Distròfies de Retina de la plataforma Rare Commons liderada per l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Correm per difondre el projecte i venem samarretes per obtenir fons. Som una vintena en curses i uns quants més que també participen en aquest projecte solidari”, aclareix. Aquest diumenge que ve comença la nova temporada de la Lliga Ponent a Guissona amb la Cursa Sant Tornem-hi. “Hi seré”, diu Iván, que va finalitzar l’any passat al dinovè lloc de la classificació general de totes les carreres. “No sóc un corredor ràpid, competeixo amb mi mateix tan sols per passar-m’ho bé”, afegeix.

Salinas, Carulla, Nunes i Bernat, campions 2017

La Lliga Ponent Eurosomni 2017 va celebrar el cap de setmana passat les dos últimes cites de la temporada, la Cursa dels Nassos d’Oliana i la Sant Silvestre de Lleida, després de les quals es van proclamar oficialment campions els quatre atletes que ja eren virtualment vencedors, de les seues classificacions. Així, als 10 km són Rosamari Carulla (La Guineu-Logiesport) i Àlex Salinas (CA Aitona), i en els 5 km Sergi Nunes i Natàlia Bernat (Runners Balaguer).