SEGRE

DEPORTES

Coutinho ja és del Barça

El traspàs assoleix els 160 milions, 40 dels quals en bonificació, i firma per aquesta temporada i 5 més amb una clàusula de 400 milions || Avui veurà el partit amb el Llevant i demà serà presentat

Coutinho durant un partit amb el Liverpool.

Coutinho durant un partit amb el Liverpool.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va confirmar ahir el fitxatge del centrecampista brasiler Philippe Coutinho, procedent del Liverpool. Segons el club blaugrana, Coutinho firmarà contracte pel que queda de temporada i cinc més, i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros. Les xifres de l’operació no han transcendit, encara que tant els mitjans anglesos com els barcelonins coincideixen que el traspàs podria assolir els 160 milions d’euros (120 de fixos més 40 en bonificació). Coutinho, de 25 anys, és internacional brasiler i és el traspàs més alt de la història del Barcelona i el segon de la història del futbol, només per sota dels 222 milions d’euros que va pagar el PSG per aconseguir Neymar. La clàusula de rescissió serà de 400 milions d’euros.

El jugador brasiler, que no podrà jugar la Champions aquesta temporada a l’haver-ho fet ja amb el Liverpool va arribar poc abans de les 21.00 hores d’ahir a Barcelona amb la seua dona i els fills i s’espera que avui sigui present al Camp Nou per presenciar el partit que disputarà l’equip de Valverde davant del Llevant. Segurament Coutinho passarà la revisió mèdica demà a primera hora i posteriorment serà presentat.

El fitxatge de Coutinho s’ha cuinat a foc lent, ja que el club blaugrana va intentar contractar-lo l’estiu passat, encara que les elevades pretensions del Liverpool (va sol·licitar 200 milions d’euros) van impedir que es concretés l’operació. Els 160 milions d’euros (142 milions de lliures) de l’operació es desglossen de la manera següent: 120 milions d’euros fixos més una sèrie de bonificació que assoliria 40 milions d’euros més. Entre les bonificacions recollides al contracte figuren uns 19 milions d’euros quan Coutinho jugui els primers cent partits com a blaugrana, 5 milions pels primers 25 partits disputats, la mateixa quantitat per la classificació per a la fase de grups de la Lliga de Campions les dos primeres temporades o cinc milions d’euros en el cas de conquerir-la.

D’altra banda, el central colombià Yerry Mina serà el següent fitxatge i cobrirà la sortida de Mascherano. Segons RAC1, el Barça pagarà 12 milions al Palmeiras i Mina serà presentat dimecres.

tracking