EL MILLOREL PITJOR

Als peus d'un estel·lar Messi

El crac argentí torna a brillar en la còmoda victòria davant del Llevant || Leo i Suárez resolen en el primer temps, Paulinho torna a marcar i Dembélé és titular en la seua reaparició al Camp Nou

Leo Messi fa broma amb Jordi Alba després de marcar el primer gol l’argentí amb una assistència amb el cap del lateral.EFE

Dos gols al primer temps, un de Leo Messi i un altre de Luis Suárez, tots dos amb assistències dels laterals Jordi Alba i Sergi Roberto, i un altre de Paulinho en el temps afegit van decidir el partit per al Barcelona davant del Llevant (3-0), un triomf amb què l’equip d’Ernesto Valverde continua amb la seua velocitat de creuer al capdavant de la taula. Amb el nou any va tornar al Camp Nou el Messi més ambiciós que continua partit a partit engrandint la seua llegenda. En el seu partit 400 a la Lliga, el màxim artiller (365) i assistent (144) de la història de la competició va tornar a posar-se a l’esquena el seu equip.

No va estar Coutinho a la llotja, flamant fitxatge que serà presentat avui, però sí que ho va fer Dembelé, titular al superar una lesió muscular, però el francès encara està lluny de la seua millor versió. Un xut a porteria i molta voluntat van ser tota la seua aportació al duel.

El Barça va jugar pràctic. Ho va fer tot en el primer temps i va minimitzar els seus esforços a la segona part. Amb aquest resultat, els blaugranes mantenen els nou punts de diferència respecte al segon classificat, l’Atlètic de Madrid.

Valverde va deixar a la banqueta Piqué i va posar en joc Mascherano en un dels seus últims partits abans de fitxar per l’Hebei Fortune xinès. Tanmateix, la principal sorpresa va ser la posada en escena de sortida de Dembélé, en el seu primer partit al Camp Nou des del setembre passat. El francès va acompanyar Suárez i Messi en atac.

Iniesta també va tornar a l’onze i quan el Barça es va afinar va controlar la situació. La primera intervenció de l’argentí va acabar amb una groga a Lerma; en la segona, la pilota la va allotjar a la xarxa.

Messi va marcar l’1-0 després d’una jugada clàssica aquesta temporada, una acció per l’esquerra amb intervenció d’Alba i assistència del lateral per a la definició del deu.

Messi va combinar amb Alba, aquest li va tornar de cap i l’argentí va batre Oier al costat del pal esquerre. A partir de llavors va entrar en joc Dembélé, molt actiu, i també Luis Suárez, que van ser protagonistes d’una doble oportunitat en el minut 14 després d’una jugada de Messi.

Abans del 2-0, el Barcelona va tenir un parell de bones ocasions, una de doble de Dembélé i Luis Suárez (min.25) i una falta llançada per Messi que va fregar la creu dreta de la meta d’Oier (min.32).

Si en l’1-0 va funcionar la connexió Alba-Messi per l’esquerra, en el 2-0 va ser letal la de Sergi Roberto-Luis Suárez per la dreta.

Una passada en profunditat de Mascherano va finalitzar amb una centrada de primeres de Sergi Roberto que va concretar Luis Suárez després d’un gran control.

Va abaixar el pistó l’equip català en els segons 45 minuts i llavors va ser quan va aparèixer Ter Stegen. El Barça va jugar amb el fre de mà. Valverde va donar descans a Dembélé i a Iniesta i els blaugranes van pensar més en el carregat calendari.

Tanmateix, en els últims minuts, el Barça va buscar més el gol. Luis Suárez va tenir una bona ocasió per al 3-0, Semedo va realitzar un parell de bones incursions per la dreta, sense rematador, i en els últims cinc minuts va debutar a la Lliga el jugador del filial José Arnaiz.

En una de les últimes jugades del partit, Paulinho no va faltar a la seua cita amb el gol i va tancar el marcador amb el 3-0 empenyent la pilota.