SEGRE

MOTOR DAKAR

Barreda i Despres guanyen l'etapa i es col·loquen líders

El lleidatà Isidre Esteve va millorar i va acabar el 39 malgrat tenir un accident

El pilot lleidatà Isidre Esteve, ahir durant l’etapa.

El pilot lleidatà Isidre Esteve, ahir durant l’etapa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El motociclista castellonenc Joan Barreda (Honda) es va col·locar ahir líder del Dakar 2018 en motos després d’adjudicar-se la segona etapa de la prova malgrat tenir molèsties a la mà esquerra, provocades per una lesió que va patir a mitjans de l’any passat. L’etapa, de 267 quilòmetres cronometrats i amb Pisco (Perú) com a punt de partida i arribada, va ser especialment dura per al pilot d’Honda en la primera meitat de recorregut, encara que es va reposar després de superar l’equador. Barreda va anar guanyant confiança i comoditat per acabar traient gairebé tres minuts al pilot francès Adrien van Beveren (Yamaha), el seu principal perseguidor a la classificació general, i sis minuts al vigent campió del Dakar, el britànic Sam Sunderland (KTM). A l’arribar al campament, el castellonenc va acudir directament a tractar-se el canell, conscient que l’etapa d’avui serà més llarga i igualment exigent. El recorregut d’ahir va ser especialment exigent per a les motos, ja que van partir després que els cotxes i es van trobar amb un terreny minvat pel pas dels automòbils.

En cotxes, el lleidatà Isidre Esteve va acabar en la posició 39, malgrat haver tingut un accident sense conseqüències. “Ens hem menjat una duna, però per sort el cotxe amb prou feines ha patit danys i, sens dubte, el més important és que hem arribat a meta”, va explicar el pilot. D’altra banda, el d’Oliana també recuperarà el temps perdut en la primera etapa pel mal funcionament del GPS cedit per l’organització, tot i que encara desconeix la quantitat exacta de minuts.

Barreda va començar malament per molèsties al canell, però va remuntar a la segona meitat d’etapa

En aquesta categoria, el guanyador de l’etapa va ser Cyril Despres, que es va col·locar líder a la general després de la demostració de poder dels Peugeot, que van ocupar les tres primeres posicions del dia amb Stéphane Peterhansel en segon lloc i Sébastien Loeb en el tercer, després d’una discreta actuació en la primera jornada. El madrileny Carlos Sainz, amb el mateix vehicle, no va poder acompanyar els francesos a les primeres places, malgrat haver marcat el millor temps al primer sector de l’etapa, i es va haver de conformar amb la sisena posició, a més de 13 minuts de Despres, amb el seu copilot Lucas Cruz indispost i després d’haver patit dos punxades. Tot i així, pitjor li va anar a Nani Roma. El d’Osona es va quedar encallat al baixar una duna i va xocar frontalment contra una altra, circumstància que el va obligar a reparar el capó, per cloure el dia en la tretzena posició, a més de 22 minuts del líder.

tracking