CICLISME VUELTA A ESPANYA 2018

La Vuelta torna a Lleida

Acollirà l’arribada i la sortida amb un cost de 60.000 euros amb acord entre Paeria i Unipublic || El 2015 va ser només meta i l’impacte, de 120.000 euros

Una vista de l’arribada de la Vuelta el 2015 amb l’esprint a Prat de la Riba, on va guanyar Van Poppel.SEGRE

La Vuelta Ciclista a Espanya, la presentació oficial de la qual, en la 73 edició, tindrà lloc aquest dissabte dia 13 a Estepona (Màlaga), tornarà aquest any a Lleida acollint una sortida i una arribada d’etapa. L’alcalde Àngel Ros va anunciar ahir que ha assolit un acord amb Javier Guillén, director de l’empresa que organitza la carrera, Unipublic, i el cost d’acollir l’esdeveniment serà d’uns 60.000 euros, similar al de les últimes edicions en les quals la ciutat ha estat principi o final d’etapa, segons fonts municipals. Ros va destacar l’impacte econòmic que suposarà de benefici per a la ciutat, que el 2015 va ser de 120.000 euros, sent només punt d’arribada i pernoctant unes 600 persones, que ara s’espera que siguin unes mil.

Tant l’arribada a meta com la sortida tindran com a escenari la Zona Alta/Ricard Viñes, com ja va ocórrer el 2015, l’última vegada que la Vuelta va arribar a Lleida, i descartant, per tant, la zona de la Llotja on havia arribat també en una anterior ocasió.

El dijous 13 de setembre i el divendres 14, encara que no han transcendit fins a la presentació

Encara que les dates no han transcendit, a l’espera de la presentació, l’arribada del pilot a Lleida, procedent d’Aragó, podria ser el dijous 13 de setembre. L’endemà, divendres 14, es disputaria una etapa entre Lleida i Andorra, el país pirinenc l’escenari íntegre de la penúltima etapa del dissabte 15, abans d’acabar la ronda espanyola (amb trasllat inclòs de tota la caravana ciclista) el diumenge 16 de setembre a Madrid.

Fins ara, oficialment, ha transcendit que la Vuelta sortirà el dissabte 25 d’agost des del Centre Pompidou de Màlaga per realitzar una contrarellotge urbana individual per la capital malaguenya.

Després de diverses etapes per Andalusia, es dirigirà cap al nord per passar per Galícia, Astúries i celebrar una altra jornada clau a Biscaia amb final a l’inèdit mont Oiz, una dura ascensió, amb una zona de formigó i trams de fins al 14% on es troba el denominat Mirador de Biscaia.

La cursa finalitzarà, com és tradicional, a la Cibeles de Madrid, el 16 de setembre.