SEGRE

MOTOR DAKAR 2018

Roma abandona el ral·li

El pilot català va fer diverses voltes de campana a 500 metres de la meta i, tot i que va acabar l’etapa, va ser evacuat || Pateix traumatisme cranial i cervical

Nani Roma durant l’etapa d’ahir en què va tenir l’accident.

Nani Roma durant l’etapa d’ahir en què va tenir l’accident.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot català Joan Nani Roma va patir un fort accident ahir quan estava a punt d’arribar al final de la tercera etapa del Ral·li Dakar, disputada entre les localitats peruanes de Pisco i San Juan de Marcina, amb 296 quilòmetres d’especial, i ha hagut d’abandonar la carrera. Tot just li faltaven 500 metres per arribar a la meta quan va bolcar i va fer diverses voltes de campana quan circulava a alta velocitat. Roma pateix un traumatisme cranial i cervical. Va ser evacuat a l’aeroport d’Ica i, d’allà, en un avió cap a Lima. Allà va ser traslladat a l’hospital Angloamericà, on li realitzaran més proves. El seu copilot, Álex Haro, està bé.

Roma apareixia en les classificacions i l’organització va entendre que va acabar l’etapa ja que va arribar a creuar la meta amb 26 minuts de retard respecte al guanyador. Tanmateix, se li va fer impossible continuar en la prova. Encara que només li faltava l’enllaç, i hi podia conduir Haro, Nani l’hauria de realitzar dins del cotxe. Tenien temps per fer-ho fins a la sortida d’avui, però era pràcticament impossible. Per tant, es va veure obligat a abandonar.

El lleidatà va viure el seu millor dia, després dels canvis fets al cotxe, i va acabar l’etapa al lloc 31è

Al marge d’aquest greu accident, el pilot britànic Sam Sunderland (KTM) no va desaprofitar l’error del castellonenc Joan Barreda (Honda) i es va aixecar al primer lloc de la general de motos. Per la seua part, la catalana Laia Sanz (KTM) va ser setzena.

Mentrestant, en la categoria de cotxes, el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) va aconseguir la victòria, amb Carlos Sainz (Peugeot) tercer, i el francès Stéphane Peterhansel (Peugeot) és el nou líder.

Per la seua part, el lleidatà Isidre Esteve (BMW) va viure ahir la seua millor jornada del Dakar 2018. On molts d’altres van tenir veritables problemes i fins i tot van haver de dir adéu a la carrera, el pilot del Repsol Rally Team va marcar el seu millor resultat parcial: 31è absolut i 4rt de la categoria T1.2.

A més, en la general se situa 33è, després de fructificar la reclamació que va presentar a la pròleg i recuperar part del temps perdut per culpa d’un mal funcionament al GPS de l’organització. “Tot han estat bones sensacions i cada dia que passa ens trobem millor”, va reconèixer Esteve.

“Estem molt satisfets. Amb els canvis tècnics realitzats per l’equip, el cotxe va com un coet i hem pogut marcar molt bon ritme durant tota l’etapa”, va concloure.

tracking