SEGRE

MOTOR DAKAR 2018

Abandona el campió

El britànic Sunderland, que era el líder en motos i va guanyar el raid l’any passat, va caure i va haver de retirar-se || Van Beveren i Loeb, els més ràpids de l’etapa

Sebastien Loeb, que es va imposar en l’etapa de cotxes, ahir durant un dels trams.

Sebastien Loeb, que es va imposar en l’etapa de cotxes, ahir durant un dels trams.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot francès Adrien van Beveren (Yamaha) va vèncer ahir en motos en la quarta etapa del Ral·li Dakar a San Juan de Marcona i es va enfilar al liderat gràcies a l’abandó del líder i vigent campió Sam Sunderland (KTM), en una jornada en què l’espanyol Joan Barreda va sortir molt agressiu i va recuperar més de set minuts. D’altra banda, Sébastien Loeb va vèncer en cotxes i l’espanyol Carlos Sainz, segon, va retallar temps al líder Stéphane Peterhansel en un podi copat pels Peugeot. El pilot d’Oliana, Isidre Esteve, segueix en carrera competint molt bé i ahir va arribar al lloc 34 a poc més de 3 hores del vencedor Loeb, i a la general està al lloc 28, a més de 7 hores del líder Peterhansel.

El Dakar del Perú i les seues dunes s’estan convertint en un traçat de gran duresa i intensitat a mesura que passen els dies. L’organització ja va avisar que havia preparat un roadbook especial per a la 40a edició i així ho estan patint els corredors. Després de tres etapes disputades, més de 40 competidors ja han abandonat la carrera i han marxat cap a casa.

El pilot d’Oliana continua competint molt bé i ja ocupa el lloc 28 a la general després d’acabar el 34

La quarta etapa del raid sud-americà, amb 100 quilòmetres de dunes en un dels trams sorrencs més llarg del recorregut, va deixar el primer gran abandó. El pilot britànic Sam Sunderland, vigent campió i líder fins a la data, es va acomiadar del Dakar pels seus forts dolors lumbars arran d’una caiguda. L’adéu del pilot de KTM el va aprofitar el francès Van Beveren per aconseguir la victòria amb un temps de 4 hores, 8 minuts i 23 segons i el liderat amb 01:55 d’avantatge respecte al xilè Pablo Quintana (Husqvarna), que va finalitzar en quarta posició.

En la categoria de cotxes, Sébastien Loeb (Peugeot) es va imposar en la quarta jornada amb un temps de 3:57:53 davant de l’espanyol Carlos Sainz (Peugeot), que va arribar a 1:35 del francès, però que ja està a 13:06 a la classificació general del líder Stéphane Peterhansel (Peugeot), que va ser tercer en la quarta etapa.

Per la seua part, el bicampió del Dakar Nani Roma continua ingressat a l’Hospital Angloamericà de Lima, on es recupera del potent impacte sofert al final de la tercera etapa. “A l’impactar vaig perdre la consciència i amb el gas a fons el cotxe va accelerar i jo vaig deixar d’agafar-lo i vam bolcar. Ara esperem els resultats del metge, però no és res”, va explicar des del llit de l’hospital de Lima.

tracking