SEGRE

ATLETISME CURSES POPULARS

El viacrucis d'un atleta

Joan Salvador, un assidu de la Lliga Ponent, tornarà a córrer després de set mesos malgrat tenir una diplopia || Ho farà amb un ull tapat i serà homenatjat

Joan Salvador Robert a l’arribar a meta durant una de les carreres abans de patir la diplopia.

Joan Salvador Robert a l’arribar a meta durant una de les carreres abans de patir la diplopia.ITER5

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Salvador Robert, un professor de formació i orientació laboral, tornarà a nàixer, esportivament parlant, el dia 28 quan corri la Cursa de Sant Blai del Palau d’Anglesola en la qual serà homenatjat. Però no serà el mateix per a aquest atleta assidu de les carreres populars de la Lliga Ponent, en la qual va arribar a estar entre els millors el 2015 i el 2016. El juny passat va haver de deixar tota activitat esportiva i fins i tot es va veure obligat a demanar la baixa laboral per una diplopia. És una malaltia que afecta el nervi òptic i que produeix al pacient visió doble. La va tenir, sense anar més lluny, el pilot Marc Màrquez fa uns anys. Joan tornarà a córrer, per recomanació mèdica, però amb un ull tapat. És igual quin dels dos perquè forçar tota l’estona el mateix ull seria molt contraproduent.

La diplopia que pateix li ha produït un cavernoma (coàgul de sang) que li afecta el nervi òptic, però de moment el metge prefereix esperar abans d’haver d’operar-lo. L’ara retirat ciclista Alberto Contador va ser intervingut amb èxit d’un cavernoma en els seus inicis que no li va impedir posteriorment fer una carrera brillant.

“El dia 28 serà la meua prova de foc al Palau, sobretot per sentir-me bé perquè sé que els bons temps que feia abans ja no els podré fer. Des de l’octubre estic començant a córrer una altra vegada però he perdut molt físicament i visualment m’he de tapar un ull per no doblar la visió”, explica. Tots aquests mesos sense poder disfrutar corrent els ha aprofitat per fer fotos en les carreres i seguir-hi vinculat d’alguna manera.

L’acompanyarà en el recorregut l’atleta Neus Gili Joan, com a assidu de la Lliga Ponent, és molt estimat entre els companys de les curses. Per això, el rebran amb els braços oberts en la seua tornada i la corredora Neus Gili, una de les atletes destacades de la Lliga, l’acompanyarà en el recorregut. Joan, que corre a l’equip lleidatà Last Zankada, és de Vilanova i la Geltrú, però amb arrels familiars i casa, per part de mare, a Ivars de Noguera.

Joan Salvador Robert a l’arribar a meta durant una de les carreres abans de patir la diplopia.

Joan Salvador Robert a l’arribar a meta durant una de les carreres abans de patir la diplopia.ITER5

tracking