SEGRE

MOTOR DAKAR 2018

Victòria per a Barreda

Guanya la cinquena etapa en motos i es col·loca quart, amb Van Beveren com a líder || En cotxes, triomf de Peterhansel davant de Sainz en l’adéu de Loeb

Joan Barreda, durant la cinquena etapa del Dakar 2018, entre San Juan de Marcona i Arequipa.

Joan Barreda, durant la cinquena etapa del Dakar 2018, entre San Juan de Marcona i Arequipa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Barreda va volar sobre les dunes del Perú per guanyar la cinquena etapa del Dakar i deixar enrere el desert amb les seues opcions intactes de lluitar pel raid, mentre que en cotxes Carlos Sainz va quedar darrere del líder Stéphane Peterhansel, en la jornada en què va haver de retirar-se Sébastien Loeb. Per la seua part, Isidre Esteve va pujar dos posicions a la general després de finalitzar l’etapa al lloc 32.

Barreda es va adjudicar la seua segona etapa en aquest Dakar amb un cop d’autoritat que li va permetre refer-se a la general per escalar a la quarta posició. El castellonenc va atacar des de l’inici i va retallar més de 18 minuts al francès Adrien van Beveren, del qual ara el separen 7:33. Malgrat que continua amb molèsties al canell esquerre, Barreda va accelerar sobre la sorra, a l’aprofitar que aquesta superfície no li maltracta tant la mà, i es va reivindicar com un dels grans favorits del raid després de l’abandó la vigília de Sam Sunderland. El barceloní Gerard Farrés va entrar ahir en el vuitè lloc i és a la mateixa plaça de la general, mentre que Laia Sanz va perdre gairebé mitja hora, encara que és divuitena a la classificació. En cotxes va guanyar l’etapa Peterhansel, que es va refermar en el liderat, però el seu company d’equip Sébastien Loeb va haver d’abandonar al rebre un cop el seu copilot. L’abandó del francès deixa Carlos Sainz en segona posició. El madrileny

va cedir en aquesta cinquena etapa més de 18 minuts sobre Peterhansel i es va quedar a la general a mitja hora del líder.

El lleidatà Isidre Esteve continua escalant posicions a la general. El pilot d’Oliana va entrar al lloc 32, mantenint una gran regularitat. D’aquesta forma, Esteve és ara el 26 a la general, escalant dos llocs respecte a dimecres.

Nani Roma va ser donat ahir d’alta a la clínica de Lima on ha estat en observació els últims dies per un traumatisme cranial patit en un accident durant la tercera etapa del Dakar. Roma va ingressar dilluns amb policontusions a causa dels impactes soferts a l’esquena i a les cervicals. Després de la recuperació, el pilot tornarà a casa mentre la seua esposa, Rosa Romero, continua en carrera.

Joan Barreda, durant la cinquena etapa del Dakar 2018, entre San Juan de Marcona i Arequipa.

Joan Barreda, durant la cinquena etapa del Dakar 2018, entre San Juan de Marcona i Arequipa.EFE

tracking