SEGRE

DEPORTES

El Barcelona fitxa el central Yerry Mina fins al 2023

El club paga al Palmeiras 11,8 milions d’euros pel defensa colombià

Yerry Mina, en imatge d’arxiu, és el nou fitxatge del FC Barcelona.

Yerry Mina, en imatge d’arxiu, és el nou fitxatge del FC Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jugador colombià Yerry Mina jugarà al FC Barcelona el que queda de temporada i cinc campanyes més, fins al 30 de juny del 2023, després d’arribar el club blaugrana a un acord amb el Palmeiras brasiler, per al traspàs del central per una quantitat d’11,8 milions d’euros.

El club va emetre ahir un comunicat en el qual va confirmar el preu de l’operació i va detallar que la durada del contracte del jugador, de 23 anys d’edat, que la clàusula de rescissió és de 100 milions d’euros.

Mina, nascut a Guachené el 23 de setembre del 1994, es convertirà en el primer colombià a jugar al FC Barcelona, encara que el seu compatriota Lauro Gonzalo Mosquera va disputar un amistós el juny del 1964 amb el Barça a Sabadell, sense arribar a superar la prova i sense jugar un partit oficial.

Com a nou sostre de l’equip, amb el seu 1,95 d’alçada que supera els 1,94 metres de Gerard Piqué, ha d’aportar força, corpulència i contundència a la defensa d’Ernesto Valverde, encara que primer s’haurà d’adaptar al futbol europeu. El central també destaca per ser ràpid i tècnic malgrat la seua altura, cosa que el fa despuntar en el joc aeri i colar-se de tant en tant entre la nòmina de golejadors. En 33 partits amb el Palmeiras brasiler ha marcat vuit gols i tres més els va aconseguir amb la selecció absoluta de Colòmbia, amb la qual ha jugat nou partits des del juny del 2016.

Malgrat començar a jugar a futbol com a porter, Yerry Mina va passar també pel centre del camp ja a nivell professional, però va ser al Deportivo Pasto on es va confirmar com a central abans de fitxar per l’Independiente de Santa Fe.

Les seues bones actuacions van cridar l’atenció del Palmeiras, que el maig del 2016 el va fitxar per 3,2 milions d’euros. En la seua primera temporada amb el conjunt brasiler va ser elegit millor central del Campionat brasiler mentre que el 2017 va ser el millor del Campionat Paulista.

Uns premis individuals per afegir a un palmarès en què destaquen un Torneo Finalización (2014), una Superlliga colombiana (2015) i una Copa Sud-Americana (2015), amb el Santa Fe, així com una Sèrie A amb el Palmeiras (2016).

tracking