En mitja hora

El Barcelona sentencia la classificació per als quarts de final en poc més de 30 minuts, amb dos gols de Messi, un de Jordi Alba i un altre de Luis Suárez || Rakitic va arrodonir el marcador en els últims minuts i el Camp Nou va corejar el nom d’Ernesto Valverde

Leo Messi intenta escapar-se de tres jugadors del Celta, en una acció del partit d’ahir.EFE

La societat entre Leo Messi i Jordi Alba, probablement la parella més en forma del futbol mundial en aquests moments, va destrossar el Celta en una primera mitja hora estel·lar dels de Valverde i va classificar, per la via ràpida (5-0), el Barcelona per als quarts de final de la Copa del Rei. En el que va de segle XXI, el Barça ja s’ha classificat 14 vegades per a quarts, aquesta la vuitena consecutiva, i encadena 28 partits sense perdre, amb la qual cosa iguala la ratxa de Pep Guardiola la 2010-11, lluny encara dels 39 que va encadenar Luis Enrique la 2015-16.

Va sortir el Barça a buscar l’eliminatòria des del xiulet inicial. Valverde ja va avisar la vigília que els seus homes no especularien ni un segon amb l’1-1 de l’anada i, si a Balaídos va donar descans a diversos titulars, ahir va posar tota l’artilleria sobre la gespa del Camp Nou. La pressió alta, la recuperació després de pèrdua i un ritme endimoniat en la circulació de la pilota van ofegar l’equip gallec en una gran primera part local, sens dubte la millor del Barcelona aquesta temporada. Als quinze minuts, els blaugranes ja manaven per 2-0. En el primer gol, Jordi Alba va controlar una genial passada d’Iniesta a Lionel Messi, que va rematar creuat fent inútil l’estirada de Sergio. Un calc al gol del Llevant de l’últim partit de Lliga. El segon va ser una combinació entre tots dos jugadors que va finalitzar amb una altra rematada subtil de primeres del crac de Rosario. Setena assistència d’Alba a Messi en el que va de temporada.

L’argentí va tornar aleshores al seu company el favor en el 3-0, habilitant-lo amb una passada en profunditat que el de l’Hospitalet va caçar tot tirant-se a terra.

La següent ofensiva blaugrana va acabar en el 4-0, que va marcar Luis Suárez a l’aprofitar un error defensiu de Sisto. El partit acabava de superar la mitja hora i l’eliminatòria estava resolta per als blaugranes amb una autoritat incontestable.

El resultat podia haver estat fins i tot més unflat al descans, si Iniesta i Suárez haguessin aprofitat uns altres dos regals de Messi –una passada d’esperó i una altra de cap–, que anava desplegant tot el seu repertori de trucs davant la impotència dels gallecs. I és que el Camp Nou no va tenir notícies dels homes d’Unzué durant tota la primera meitat. Rendit davant de l’evidència, el tècnic del Celta va asseure Iago Aspas i Wass al descans, en un clar missatge que havia firmat la seua capitulació abans que comencés la segona part.

Valverde, en canvi, va optar per canviar Messi a l’hora de joc, perquè el Camp Nou l’ovacionés. El 10, rellevat per Dembélé, va tornar a ser, per enèsima vegada, l’home del partit.

Poc després, el Celta, que va acabar el matx sense veure cap targeta groga, va arribar per primera i única vegada als voltants de Cillessen. Però quan Maxi Gómez ja havia assegut Vermaelen i es disposava a batre el meta holandès, va aparèixer Semedo per evitar el gol.

Dembélé va ser el gran animador de la recta final. El públic tenia ganes de disfrutar del francès i aquest va confirmar que pot oferir grans partits amb la samarreta blaugrana.

Seu va ser el córner que va rematar de cap, lliure de marca, Rakitic, per fer el 5-0, a falta de tres minuts per al final. El Camp Nou va acabar corejant el nom de Valverde.