EL MILLOREL PITJOR

Reacció necessària

L’Actel Força Lleida se sobreposa a una mala primera meitat i acaba superant el Barça, per a la seua vuitena victòria || Tercer període determinant per aconseguir el triomf

Jaume Comas va tornar al Barris Nord com a segon de Julbe.

Jaume Comas va tornar al Barris Nord com a segon de Julbe.LLEONARD DELSHAMS

Punt final a la mala ratxa de l’Actel Lleida, que ahir va superar amb comoditat el filial del Barça (95-78) gràcies a una gran reacció en el tercer quart. Després d’una primera meitat molt fluixa, els de Comenge, que no van poder comptar amb Rubín de Celis a causa d’un procés gripal, van saber imposar la seua experiència sobre la pista per sumar la vuitena victòria de la temporada, la quarta en un necessitat Barris Nord.

Fluixíssima arrancada de l’Actel Lleida, que va aprofitar el filial del Barça per a un 0-7 de sortida. Un triple de Feliu va trencar amb la dinàmica negativa, en un primer quart per oblidar, defensivament massa tous davant dels blaugranes. Les contínues pèrdues de pilota i el joc travat, sorprenentment, van donar avantatge a un Actel Lleida que va anar remuntant a poc a poc, aprofitant el major nombre d’errors del rival. Tanmateix, no acabava de trobar-se còmode i el Barça mantenia les distàncies. Fins que els de negre van aconseguir un parcial de 7-0 amb el qual van capgirar el marcador (17-16). Una antiesportiva de Martí va fer que els visitants tornessin a passar a manar i arribessin un punt davant al final del quart, malgrat la cistella sobre la botzina de Lafuente (21-22).

L’Actel va estar a prop d’anotar els mateixos punts en el tercer quart que en tota la primera meitat

El guió es va mantenir en l’inici del segon parcial, encara que aquesta vegada la sort va somriure als locals, una mica més endollats. Semblava que el 30-26, després d’una antiesportiva de Dedovic, feia que l’Actel es posés les piles, però va ser un miratge entre

badalls

. Un nou parcial de 0-7 va fer que Comenge gastés el seu primer temps. No funcionaven les coses, especialment en defensa, on les penetracions rivals eren massa constants. A més, Martí va cometre la tercera personal i el filial del Barça va tornar a posar-se 7 a dalt (36-43). Sort d’un triple de Feliu gairebé sobre la botzina, que ajustava el marcador una mica més abans del descans, a què l’afició del Barris Nord va arribar més alleujada que els jugadors davant del joc desplegat.

Canvi radical de l’Actel Lleida a la sortida dels vestidors. L’equip, conscient que se li podia complicar, i molt, l’existència perdent davant dels blaugranes, van reaccionar amb un excel·lent Feliu. Sis punts del manresà, amb un altre triple inclòs, van servir perquè els lleidatans se situessin amb un 47-43 de sortida que només va poder frenar Font en un contraatac. Però l’Actel Lleida anava disparat com una bala i gràcies a l’aportació de Mbaye i un triple d’Ogungbemi es va posar 8 a dalt (53-45) i Julbe no va tenir més remei que parar el matx. Un triple de Figueras semblava que tornava a la realitat el duel, amb la igualtat que l’havia caracteritzat fins llavors. Però Ogungbemi, amb una gran direcció de joc, va fer que els de negre se n’anessin directes cap a la victòria. Hermet, en actitud estel·lar, es va encarregar de finalitzar les jugades més boniques. Una cistella del pivot estonià va posar els lleidatans 14 punts a dalt (66-52) i el tècnic blaugrana va haver de tornar a parar el matx. Només faltava que s’apuntés a la festa Djukanovic, molt erràtic fins al moment. Amb un triple va posar els locals amb una màxima de 15 punts i des de la línia de tirs lliures es va encarregar de tancar un excel·lent tercer quart que va acabar amb una renda de 16 (73-57). L’Actel Lleida ho havia brodat i havia passat per sobre del Barça.

Es va mantenir el domini lleidatà en l’arrancada dels últims deu minuts, amb Djukanovic elevant la màxima diferència fins als 19 punts (78-59). Però el Barça no estava disposat que el dominessin i Esteban es va convertir en el jugador que va intentar que els seus companys reaccionessin. Els blaugranes van firmar un nou parcial de 0-7 al qual Comenge va respondre amb un temps mort. Mbaye es va encarregar que la tímida reacció visitant es quedés en això i l’Actel Lleida només va haver de deixar passar el temps per sumar la primera victòria després d’una mala ratxa de tres derrotes seguides amb què semblava haver entrat en caiguda lliure.