SEGRE

MOTOR DAKAR 2018

Carlos Sainz manté el lideratge

Laia Sanz va poder acabar l’etapa tot i xocar amb una llama.

Laia Sanz va poder acabar l’etapa tot i xocar amb una llama.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stephane Peterhansel es va imposar ahir en la vuitena etapa del Dakar 2018 en cotxes i va retallar quatre minuts a Carlos Sainz, líder del ral·li i que encara manté un avantatge de més d’una hora sobre el seu company d’equip. El francès va finalitzar l’etapa de 498 quilòmetres cronometrats, l’especial més llarga del ral·li, a 5:15:18 segon, mentre que Sainz va ser cinquè, a més de 7 minuts.

Peterhansel va sortir a l’atac malgrat que el seu cotxe va acabar molt fet malbé dissabte durant la setena etapa, en la qual va trencar una roda al xocar contra una roca i va perdre el lideratge de la cursa en detriment de Sainz, per la demora de gairebé dos hores a reparar els desperfectes. Sainz va provar de no arriscar ja que aquest era el segon dia de l’etapa marató que va començar dissabte, en la qual els pilots no podien rebre ajuda ni assistència mecànica dels seus equips, llevat que fos d’un altre pilot. El segon lloc de l’etapa va ser per a Cyril Despres, mentre que Nasser Al-Attiyah va acabar tercer, per la qual cosa manté la segona posició de la general.

Per la seua banda, Antoine Meo es va adjudicar l’etapa en motos, en la qual Joan Barreda va competir amb un genoll inflamat, després d’una forta caiguda dissabte i va cedir dos posicions en la general. Barreda, que ahir va haver d’obrir pista a l’haver guanyat la setena etapa, va acabar a 12 minuts de Meo, cosa que el deixa cinquè a la general. Mentrestant, Laia Sanz va acabar novena malgrat xocar amb una llama.

Els pilots tindran una treva avui, ja que l’organització del Dakar va decidir suspendre la novena etapa, entre Tupiza i Salta, per la qual cosa la competició no es reprendrà fins demà, quan arribin a la sempre temuda zona de Catamarca. Les raons adduïdes per suspendre l’etapa són les condicions per treballar al campament de Tupiza i la previsió de climatologia adversa durant el recorregut, cosa que pot augmentar el cabal dels rius. No obstant, la suspensió coincideix amb una jornada de protestes socials convocades a nivell nacional a Bolívia.

tracking