Un exemple de 'fair-play'

En benjamins, es van deixar marcar un gol cada equip al veure un rival caigut

El benjamí D del Bordeta amb Joan Ortín, primer per l’esquerra.

El benjamí D del Bordeta amb Joan Ortín, primer per l’esquerra.SEGRE

Els equips benjamins de Primera divisió del Bordeta i l’Oliana van donar dissabte un exemple de fair-play poc comú als terrenys de joc, al deixar-se marcar un gol cada equip. Va ser al partit que disputaven, corresponent a l’onzena jornada d’aquesta categoria i que se celebrava al camp de l’equip de l’Alt Urgell.

Al minut 10, amb el marcador 0-1, el Bordeta va anotar el segon gol, però l’entrenador, Joan Ortín, es va adonar que l’havien aconseguit mentre un jugador local era a terra. Immediatament, va demanar als jugadors que es deixessin fer un gol, els nens van obeir i el marcador es va situar en 1-2.

Va fer un gol amb un jugador de l’Oliana a terra, i tot seguit se’n va deixar fer un altre per compensar-los

Tot just cinc minuts més tard es va donar la situació a la inversa, i l’Oliana va aconseguir el 2-2 mentre el porter del Bordeta estava estirat a terra. El tècnic urgellenc, Carlos Espluga, corresponent a l’acció que havia emprès el seu homòleg, va ordenar als jugadors que es deixessin marcar, fet que els tornava a posar al darrere en l’electrònic en una de les fases claus del partit.

Pares i públic que eren allà van respondre al gest dels dos equips amb aplaudiments. Finalment, l’ajustat encontre va finalitzar amb victòria local per 6-3, però per sobre del resultat queda el valor d’una acció com aquesta.

En aquest sentit s’expressava el tècnic del Bordeta, iniciador del gest, que va destacar “la predisposició dels dos equips i la sintonia entre entrenadors”. I va explicar: “He vist que, al marcar, hi havia un nen de l’Oliana a terra, i els he demanat als meus que es deixessin marcar”, assenyalant que al descans va fer pedagogia amb els nens sobre aquest fet.

A l’altre equip, Carlos Espluga va admetre que “és una cosa que no havia vist mai, però és el que s’ha d’ensenyar per damunt de tot. Quan hem vist que havíem marcat mentre el seu porter era a terra, hem fet el mateix que havien fet ells i ens hem deixat marcar, encara que els nens del Bordeta no sabien gaire bé què fer quan han vist que els de l’Oliana tampoc els treien la pilota”, va relatar, i va acabar afirmant que “estic orgullós d’haver jugat contra un equip així”.