EL MILLOREL PITJOR

Remuntada de campions

El Barça aixeca un desavantatge de dos gols, acaba amb el malefici a Anoeta i deixa el Reial Madrid a 19 punts || Paulinho i Luis Suárez, amb dos gols, van capgirar el marcador i Messi va segellar la golejada

Luis Suárez, després de marcar el tercer gol del Barça, es dirigeix cap al centre del camp amb el seu company Jordi Alba.EFE

El FC Barcelona va reforçar ahir el seu liderat al remuntar un desavantatge de dos gols davant la Reial Societat i emportar-se el triomf d’un estadi Anoeta on no guanyava des de fa una dècada (2-4). D’aquesta manera, el Barça acaba invicte la primera volta i manté l’avantatge de nou punts sobre el segon classificat, l’Atlètic, i al seu torn el València està a 11 i el Madrid a 19 a l’entrepussar dissabte al Bernabéu davant del Vila-real.

El conjunt blaugrana va sortir molt ficat davant d’una Reial Societat molt timorata, que rares vegades filava passades amb perill i a la qual li va tocar patir a l’inici del matx. Primer en una gran jugada de Luis Suárez i, abans que el rellotge arribés als deu minuts, amb un xut fregant el travesser de Leo Messi. El públic d’Anoeta s’esperava el pitjor, un duel amable per al Barça i una nova derrota del seu equip. Però tot va canviar en un instant, quan al minut 10, Xabi Prieto, amb el guant que té al peu, va assistir des d’una banda el cop de cap de Willian José, i va avançar-se als centrals blaugrana per establir el sorprenent 1-0. L’afició local es va despertar i també va començar a creure-s’ho, de manera que al conjunt que dirigeix Ernesto Valverde li va tocar defensar i esperar que passés la fúria després d’aquest gol, que va poder tenir continuïtat en una altra rematada de cap d’un Willian José molt actiu sobre la gespa.

El brasiler, màxim golejador de la Reial Societat, es troba en un moment dolç i encara hauria pogut fer més mal al Barça en una altra culminació que també va acabar en gol, anul·lat amb polèmica pel col·legiat González González, a l’assenyalar una falta prèvia a Rakitic al semicercle de l’àrea. Una jugada similar va generar el segon gol legal per als blanc-i-blaus, obra de Juanmi en col·laboració amb Sergi Roberto, que va ajudar a introduir la pilota a la porteria de Ter Stegen a l’intentar-ne el desallotjament (2-0). La Reial tenia contra les cordes un Barça que no havia donat gaires mostres de flaquesa en tota la temporada. Però l’equip blaugrana va minimitzar els danys els instants previs abans d’arribar al descans. En la seua millor jugada de la primera meitat, amb la qual va generar el gol de Paulinho a centrada mesurada des de la banda esquerra de Luis Suárez (2-1).

Ernesto Valverde, que té en Anoeta el seu camp més advers en resultats, va començar a veure-ho tot d’un altre color a la tornada dels vestidors perquè gairebé a la primera acció de l’equip va arribar l’empat del Barça, una obra d’art de Luis Suárez bombant una pilota al veure Rulli avançat per fer un gol de bandera (2-2). Els blaugranes havien aconseguit el més difícil, igualar dos dianes en un camp que era ja molt ràpid per la pluja i que amenaçava d’embogir el futbol en l’últim terç de partit. La Reial Societat no ho veia gens clar i provava de nadar amb la roba guardada, una cosa impossible amb aquest Barcelona que, una altra vegada amb un insaciable Luis Suárez, ja va deixar molt decantat el xoc en altra excepcional definició marca de la casa que va deixar molt tocat l’equip donostiarra, que va cedir la seua resistència perquè el líder jugués ja a plaer els minuts finals amb el 2-3 al marcador. Messi es va unir a la festa a només 6 minuts per a l’acabament del partit en un gran llançament de falta, a la qual el seu compatriota Rulli no va posar oposició perquè el Barça s’emportés al final una còmoda victòria i tanqués la primera volta del campionat sense perdre ni un partit (2-4).