SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida rebrà uns 85.000 € del nou repartiment de TV

Per la modificació aprovada divendres passat pel Consell de Ministres

L’alineació que va presentar el Lleida diumenge al camp del Deportivo Aragón.

L’alineació que va presentar el Lleida diumenge al camp del Deportivo Aragón.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu rebrà abans de concloure la temporada una bona notícia en forma d’ingressos extres derivats dels drets de televisió del futbol professional en una quantitat que pot ser d’uns 85.000 euros, encara que és difícil precisar-la amb exactitud. Aquest diari ja va informar d’aquests ingressos extra el juny passat i, en aquest sentit, divendres es va fer un nou pas endavant. Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del Govern i ministre d’educació Cultura i Esport, va anunciar la modificació per part del Consell de Ministres del reial decret sobre el repartiment dels drets televisius del futbol espanyol, en el qual s’inclourà un fons de compensació per a aquells equips de la Lliga Professional que descendeixin de Primera o de Segona.

Però tornant al cas del Lleida, per conèixer el motiu d’aquests diners que rebran els vuitanta clubs que van competir a Segona B la temporada passada 2016-17, cal remuntar-se al ple del Congrés, el maig del 2015, que va validar el reial decret llei 5/2015 per a la venda centralitzada dels drets audiovisuals del futbol professional. D’acord amb aquest reial decret llei, que estableix una venda centralitzada en comptes d’una negociació individual com es feia fins aleshores a partir de la temporada passada, els clubs professionals de futbol es repartiran el 92 per cent dels ingressos procedents dels drets de televisió i s’assignarà un 1,5% per als esportistes d’alt nivell i el futbol no profesional.

Dins d’aquest 92 per cent per als clubs professionals, el 90% és per als de Primera divisió i el 10 per cent per als de Segona. El repartiment del 8 per cent restant dels diners de la televisió es destina de la següent manera: un 3,5 per cent per als equips que descendeixin; un 1 per cent per a la Lliga de Futbol, un 2 per cent per a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i un 1,5 per cent per a esportistes d’alt nivell i futbol no professional (Segona B i futbol femení). En un altre ordre de coses, després de la victòria davant del Deportivo Aragón, el Lleida podria incorporar durant les pròximes hores un nou reforç. El club, com ja ha informat aquest diari, busca un jugador de banda i el sacrificat, després de Carlos Lázaro, apunta que serà Iván Agudo.

tracking