SEGRE

ESQUÍ CAMPIONAT D?ESPANYA

Botí de 36 medalles per a Lleida a l'Estatal d'esquí de fons

Les araneses Lydia Iglesias i Marta Cester, campiona i subcampiona absolutes

Pablo Moreno va firmar un doblet en la categoria més jove.

Pablo Moreno va firmar un doblet en la categoria més jove.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esquiadors lleidatans van tornar a ser protagonistes al Campionat d’Espanya d’esquí de fons que es va disputar aquest cap de setmana passat a l’estació aragonesa de Linza, reservat únicament a l’especialitat clàssica, ja que la lliure se celebrarà el març a Candanchú. Els clubs de Lleida van aconseguir un total de trenta-sis medalles, gairebé la meitat a les quals aspiraven, entre les quals destaquen especialment el doblet de les araneses Lydia Iglesias (ANEC) i Marta Cester (CAEI). La primera, membre de l’equip estatal, es va emportar el títol de campiona absoluta tant en esprint com en tècnica, al davant de Marta, que es va penjar dos plates.

En U20 van caure cinc metalls més. Gral Sellés (CE Bellver) també va firmar un doblet d’or, mentre que Paula Martínez (CENA) es va endur el títol en esprint i amb plata en tècnic, al davant de Sara Erola (CEFUC). La categoria U18 va ser dominada àmpliament pels lleidatans. El CEFUC de la Seu d’Urgell va firmar un triplet en disciplina clàssica amb Jaume Pueyo, Cesc Colell i Gerard Palomo, si bé els dos primers van repetir, en el mateix ordre, a la prova de velocitat, mentre que Maria Iglesias (ANEC) va conquerir les dos disciplines, amb Maria Sellés plata de clàssica.

Els esquiadors lleidatans van copar tots els podis de la categoria més petita de promoció

En U16 hi va haver tres doblets. Martín Morales (CEFUC) va ser plata i bronze; Jana Sellés (CE Bellver) es va penjar un or i un bronze, i Marta Moreno (CAEI) dos plates. En U14 es van conquerir cinc medalles més, en què van destacar el doblet de Roc Vilaró (CE Bellver), que va guanyar la prova de velocitat i va ser segon en tècnica, al darrere de Marc Colell (CEFUC). En dones, Martina Miquel (CENA) i Júlia Pueyo (CEFUC) van aconseguir les medalles de plata i bronze, respectivament.

El domini més clar es va produir en U12 dames, en la qual els podis van ser íntegrament lleidatans. Martina Sellés (Bellver), Berta Guitart (CENA) i Núria Ruiz (CENA) van ocupar per aquest ordre els llocs d’honor d’esprint, i Guitart, Martina Guash (Bellver) i Ruiz van fer el mateix en tècnica. Pel que fa a la categoria masculina, Pablo Moreno (CAEI) es va endur un doblet al guanyar en tècnica i ser segon en velocitat.

En la cursa FIS, en la qual computaven els resultats de l’Estatal, les victòries van ser també per a Lleida, amb Lydia Iglesias i Jaume Pueyo, mentre que Gral Sellés va ser segon i Marta Cester, tercera.

Martí Vigo, de la UdL, molt a prop d’anar als Jocs L’aragonès Martí Vigo, que estudia Fisioteràpia a la UdL, i el basc Imanol Rojo van aconseguir a la Copa del Món de relleus de Dresden la vint-i-dosena posició, resultat que situa el jove fondista de Benasc molt a prop de competir als Jocs Olímpics de Pyeongchang, la llista dels quals sortirà el 24 de gener.

tracking