ATLETISME CARRERES POPULARS

La Cursa de l'Oli ja supera el mig miler d'inscripcions

La prova de les Borges comptarà amb 25 atletes del Running Toulouges de França

alt

La Cursa de l’Oli, que es disputarà aquest diumenge amb sortida i arribada a les Borges Blanques, encadenarà més d’una dècada superant any rere any el mig miler de participants. Per a la quinzena edició, l’organització, que va a càrrec del Club Atlètic Borges, ja compta amb 510 inscrits i amb la previsió de superar els 550 per al dia de la prova, encara que lluny dels 750 que es manté com a rècord fa uns quatre anys, “abans que hi hagués tanta massificació de curses populars”, va indicar el director, Xavier Sahuquillo.

El responsable esportiu de la prova va incidir ahir a l’acte de presentació que va tenir lloc a la Diputació que l’objectiu de la cursa no és la quantitat, sinó la qualitat.

“Tenim la sort que no hem baixat dels cinc-cents participants arribats a la meta els últims deu anys, la qual cosa és molt important i demostra que oferim un bon producte. Volem donar una prova de qualitat abans que apostar per una participació alta”, va assenyalar Sahuquillo, que va lamentar que hi hagués un calendari tan massificat de proves populars. “Cap poble vol renunciar a la seua carrera, com és lògic, però els atletes són, al capdavall, els que decideixen en quina cursa correran i d’això depèn que aquesta es mantingui o no en el temps”, va afegir.

Una de les novetats d’aquesta quinzena edició de la Cursa de l’Oli serà la presència de vint-i-cinc atletes del Club Running Toulouges, localitat francesa agermanada amb les Borges Blanques. El Club Atlètic Borges, que comptarà amb el suport de setanta voluntaris, també ha mantingut el recorregut, que serà de 10.360 metres, amb una part per la zona urbana de la localitat de les Garrigues i una altra per camins, amb sortida a les 10.00 hores des del passeig del Terrall, que també allotjarà l’arribada. Aquesta prova, així mateix, tindrà un vessant humanitari, amb una inscripció solidària de vint euros que aquest any anirà destinada a l’Associació Smith Magenis.

La prova es va presentar ahir a la Diputació per l’alcalde, Enric Mir, i membres del club i espònsors.SEGRE