SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

La Cursa de Sant Blai del Palau d'Anglesola espera cinc-cents atletes

Homenatgen un corredor amb visió doble

Joan Salvador Robert, l’atleta que serà homenatjat.

Joan Salvador Robert, l’atleta que serà homenatjat.IVAN SEGURADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Esportiu Palau d’Anglesola i l’ajuntament de la localitat organitzen el pròxim dia 28 la tercera edició de la Cursa de Sant Blai, una cita atlètica que espera reunir uns cinc-cents corredors entre les dos distàncies que hi haurà a la competició, 10 i 5 quilòmetres. La presentació, que va tenir lloc ahir a la Diputació, que dóna suport econòmicament a la carrera, va comptar amb la participació del vicepresident quart de la corporació, Jordi Latorre; l’alcaldessa del Palau d’Anglesola, Montserrat Messeguer; i el regidor d’esports, Baptista Pou.

La prova, que té un caràcter solidari, afegirà aquest any com a novetat un homenatge a Joan Salvador Robert, un atleta habitual de la Lliga Ponent Eurosomni que després de més de mig any sense poder córrer a causa d’un problema de visió doble (diplopia), reapareixerà en aquesta cursa, en la qual anirà amb un ull tapat i acompanyat d’una altra corredora assídua, Neus Gili.

Una part de les inscripcions es destinarà a #StargardtGo!, que investiga malalties oculars

La Cursa de Sant Blai, que es defineix i promociona a través del lema: “La més plana i ràpida que has fet mai”, serà puntuable per a la Lliga Ponent en les dos distàncies, 10 i 5 km, sobre un recorregut que discorrerà en un 90% per asfalt i el 10% restant per camins de terra.

Baptista Pou va explicar que l’organització destinarà una part de les inscripcions a #StargardtGo!, un projecte d’investigació de malalties degeneratives de la retina que va sorgir a Agramunt a través de la iniciativa de la doctora Margaret Creus.

Precisament, Joan Salvador Robert, l’atleta afligit de diplopia que serà homenatjat per la tornada a les curses, pertany a aquesta associació-club #StargardtGo! i col·labora en la recaptació de fons.

tracking