SEGRE

ESQUÍ DE FONS COMPETICIÓ

La Marxa Pirineu espera arribar als 250 esquiadors

Laura Orgué, exolímpica i campiona de la Copa del Món de skyrunning, l’atracció || Sortida des de Lles i arribada a Aransa

Laura Orgué, entrenant-se a l’estació de Lles.

Laura Orgué, entrenant-se a l’estació de Lles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La popular Marxa Pirineu d’esquí de fons, l’única prova d’aquesta especialitat a Espanya que té la sortida en una estació (Lles) i la meta en una altra (Aransa), espera arribar als dos-cents cinquanta participants en una vint-i-sisena edició marcada per l’abundant neu, que assegura la seua disputa aquest diumenge que ve, 21 de gener.

Quant a la participació, la gran atracció serà veure de nou calçant uns esquís de fons la urgellenca Laura Orgué, olímpica en els Jocs de Torí 2006, Vancouver 2010 i Sotxi 2014, on va firmar el millor resultat espanyol amb una desena posició en els 30 quilòmetres, i que en els últims anys s’ha centrat en l’esquí de muntanya i, sobretot, en l’skyrunning, en què ha estat en sis ocasions campiona de la Copa del Món del Quilòmetre Vertical.

La Marxa Pirineu forma part d’un nou calendari de proves populars creat aquest mateix any i batejat amb el nom de XCircuit, al qual també pertanyen unes altres dos carreres urgellenques, el Trofeu Patufet, que es disputarà el 25 de febrer a Sant Joan de l’Erm, i la Marxa de l’Arp, prevista per al pròxim 4 de març a Tuixent-la Vansa. El calendari el completen la Puigcerdà Fons i Andorra Fons. La Marxa Pirineu, que tindrà la seua prova infantil dissabte com ja és habitual, mantindrà els seus dos traçats de catorze i vint-i-cinc quilòmetres.

tracking