SEGRE

ESQUÍ DE FONS COMPETICIÓ

Una aranesa, al Mundial júnior

María Iglesias, de 16 anys i pertanyent a l’ANEC, debutarà al campionat en el seu primer any a la categoria || Aquesta temporada ha firmat dos podis en sengles proves de la Copa d’Europa

María Iglesias, durant una de les proves aquest any de la Copa d’Europa.

María Iglesias, durant una de les proves aquest any de la Copa d’Europa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aranesa María Iglesias serà l’única representant lleidatana en el Campionat del Món júnior d’esquí de fons, que es disputarà a la localitat suïssa de Goms del 28 de gener al 3 de febrer. Serà la primera participació en el màxim torneig intercontinental de l’esquiadora de l’ANEC, de tan sols 16 anys, una classificació que li ha vingut per sorpresa, ja que és la seua primera experiència en la categoria. “No ho tenia al cap perquè era la més petita de la categoria. Ho havia pensat alguna vegada, però ho veia com una cosa molt difícil anar-hi aquest mateix any, però estic molt contenta per haver-ho aconseguit”, va indicar l’aranesa.

Aquesta temporada ja ha mostrat el seu nivell aconseguint sengles podis a la Copa d’Europa disputada a St. Ulrich, amb una plata i un bronze a la categoria U18, que no han fet més que ratificar el seu bitllet mundialista. De fet, María ha superat entre altres rivals de l’equip espanyol la seua germana Lydia, de 20 anys i que pertany al grup de seguiment de la selecció espanyola. “Entre les dos no hi ha rivalitat, encara que sí que és una mica estranya la sensació que hi vagi jo en lloc de la meua germana”, es va sincerar. Lydia resideix durant la temporada a Àustria amb l’aragonès Martí Vigo, estudiant de la UdL i que aspira a ser als Jocs. Formarà equip al costat de l’aragonesa Alba Puigdefábregas, ja que l’equip masculí no tindrà representació perquè cap esquiador va aconseguir els punts necessaris. El seu objectiu al Mundial no serà cap altre que aprendre. “És la meua primera experiència al campionat i hi aniré a aprendre, a agafar experiència i intentar que no em superin de gaire”, assegura. María, nascuda a Vielha i que pertany al centre de tecnificació d’esquí de fons de la Seu d’Urgell, reconeix que està en el seu millor moment. “No m’esperava arribar a aquest nivell tan aviat, però tot es basa en la constància i a treballar dur cada dia”, apunta. L’aranesa, que s’exercita diàriament, compaginant-ho amb els estudis, no amaga que el seu somni seria disputar uns Jocs Olímpics. “És el somni de tot esportista i a mi m’agradaria anar-hi algun dia, però ara ho veig molt llunyà. No sé si de cara al 2022 hi podria aspirar, tot i que està clar que treballaré per aconseguir-ho.”

Nou lleidatans, al torneig internacional Skiri Trophy a Itàlia La localitat italiana de Castello di Fiemme acull aquesta setmana una nova edició de la Topolino, una de les proves més rellevants de l’esquí de fons de promoció i que ara ha estat rebatejada amb el nom de Skiri Trophy, que reuneix més d’un miler d’esquiadors amb edats compreses entre els 8 i 16 anys. En el certamen, que arriba a la vint-i-unena edició, prendran part un total de nou lleidatans, tres d’ells amb la selecció espanyola i uns altres sis amb la catalana.

tracking