SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

Més proves de base per a Lleida

Sergi Escobar promou a través de la seua escola Cokotrilos un duatló i 2 curses de ruta a la carretera, totes de categoria infantil || Raimat repetirà el triatló de promoció que va estrenar el 2017

El Triatló de Raimat va congregar l’any passat uns vuitanta corredors infantils.

El Triatló de Raimat va congregar l’any passat uns vuitanta corredors infantils.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari de proves ciclistes de base, tant individuals com combinades amb altres disciplines com la natació o l’atletisme, s’incrementarà durant aquest any 2018 amb la creació d’un duatló i dos carreres de la Copa Catalunya de ruta a la carretera, totes de categoria infantil, a les quals s’ha d’afegir el triatló que va nàixer l’any passat a Raimat i que tindrà continuïtat, també dirigides als més joves. L’impulsor de tot plegat és l’exmedallista olímpic Sergi Escobar, que vol revitalitzar el ciclisme de base, en totes les seues versions, a través de la seua escola Cokotrilos. “Tinc dos fills que competeixen i sempre he de portar-los a competir fora de Lleida, per això m’he mogut per poder organitzar diverses proves de base a Lleida perquè els joves tinguin la possibilitat de córrer a casa i així promocionar també el planter”, explica Escobar, que aquesta temporada disposa de molt més temps per dedicar-se a la faceta d’organitzador després de deixar el càrrec de director esportiu del Team Sapura Cycling malai i abandonar el cos tècnic de la selecció espanyola de pista. “Havia complert l’any de contracte que tenia a l’equip i com que aquesta temporada no tenien intenció de venir a córrer per Europa he preferit no continuar”, apunta el lleidatà.

L’any passat ja va posar en marxa a Raimat un triatló infantil (combina les especialitats esportives de la natació, ciclisme i atletisme), organitzat per la secció Cokotrilos del Club Esportiu Speed Republik i que va reunir uns vuitanta participants. “Després de la carrera van ser diversos els nens que es van apuntar a la nostra escola perquè ho van provar i els va agradar. És una manera d’incentivar els joves i aconseguir que el nostre planter augmenti”, afirma Escobar.

Escobar ha abandonat el Team Sapura Cycling malai i el cos tècnic de l’equip estatal de pista

Aquest any la prova viurà la segona edició el pròxim 14 de juliol, també a Raimat. Abans, el 7 d’abril, es disputarà el primer Duatló Infantil de Lleida, concretament en un circuit marcat en la canalització del riu Segre, mentre que les dos carreres de la Copa Catalunya infantil de ruta a la carretera (el calendari es compon de dinou proves) s’han fixat per al 15 d’abril i el 5 de maig, totes dos disputades a la capital del Segrià.

tracking