FUTBOL PRIMERA CATALANA

L’Alpicat torna a puntuar

El capità de l’Alpicat, Xavi Gomà, condueix l’esfèric davant l’oposició d’un jugador de l’Igualada.A. FERNÁNDEZ

L’Alpicat va sumar el seu punt de l’any a casa davant de l’Igualada, un equip a l’alça (1-1), en un partit en el qual Xavi Gomà va avançar els lleidatans amb un golàs i que els visitants van neutralitzar a la recta final del matx, amb un gol no exempt de polèmica per una possible falta sobre Crisos. El xoc no va començar de manera plàcida per a l’Alpicat, ja que al minut 2, una rematada de cap visitant va haver de ser rebutjada per Fabregat, providencial, sobre la mateixa línia de gol. Aquesta acció va donar pas, tanmateix, a bons minuts del conjunt de Jordi López Mena, que al minut 5 ho va intentar per mitjà de Caste, amb un tret que va fregar el pal.

Al cap d’un minut, a més, el col·legiat va anul·lar per fora de joc un gol de Xavi Gomà. Els lleidatans van continuar atacant fins al 34, quan van aconseguir obrir el marcador. Una centrada des de la dreta va ser rebutjada per un defensa igualadí i Gomà, des de la frontal, va connectar un tret que va superar Javi de forma inapel·lable (1-0). El segon va estar a punt d’arribar a continuació, però Javi va rebutjar in extremis amb el peu la pilota de Gomà. Abans del descans també ho va intentar Patrick, tot i que amb un cop de cap va sortir fregant el pal.

Després del descans va seguir la mateixa tònica, i Gomà ho provava de nou amb una falta lateral que el porter visitant va rebutjar, recollint la pilota Vendrell i desbaratant l’ocasió la defensa barcelonina sota els pals. Encara que l’Igualada no estava còmode i no havia inquietat Crisos, amb l’avenç dels minuts es va arriscar a buscar l’empat i al 73 li va ser anul·lat un gol per fora de joc. Al cap de deu minuts, Seydou va xutar dins de l’àrea i Crisos va rebutjar amb el braç la pilota, que va fer una paràbola estranya i, quan el porter l’anava a rebutjar va ser objecte de falta per part de Martí Just, que no va ser assenyalada i va finalitzar amb la pilota a la xarxa (1-1). Poc després, Crisos va salvar l’Alpicat a l’atrapar un xut d’Eric a l’afegit que li hauria suposat sumar la tercera derrota consecutiva.

Mena: “Hem fet un partit per guanyar-lo”L’entrenador de l’Alpicat, Jordi López Mena, va dir després del punt aconseguit que “hem fet un partit per guanyar-lo. Hem estat superiors la major part del temps i hem tingut oportunitats molt clares”. En aquest sentit, va assenyalar que va ser “un dels millors partits de l’Alpicat”, però que de nou els va condemnar “no matar el partit”, a la qual cosa va afegir de forma taxativa: “Perdem dos punts per un error individual”, sense voler entrar a la polèmica de si hi va haver falta o no sobre Crisos a l’acció del gol visitant. Ho fos o no en aquesta acció, “s’havia de treure la pilota fora”, va dir.