Venç Sainz, acaba Esteve

El madrileny s’adjudica als 55 anys el segon Dakar i l’austríac Walkner estrena el palmarès en motos || El lleidatà acaba per segon any consecutiu

Carlos Sainz i membres de l’equip celebren la victòria al Dakar.

Carlos Sainz i membres de l’equip celebren la victòria al Dakar.EFE

L’espanyol Carlos Sainz (Peugeot) va guanyar ahir amb 55 anys el Dakar per segona vegada a la carrera, i ho va fer a la quarantena edició del ral·li, la desena que se celebra a Sud-amèrica, considerada la més dura de l’última dècada, en la qual menys de la meitat dels pilots que van prendre la sortida van poder acabar-lo. En motos, es va proclamar campió per primera vegada l’austríac Matthias Walkner (KTM).

Pel que fa al pilot lleidatà Isidre Esteve, va complir el seu objectiu. No volia anar al Dakar amb l’única meta d’acabar, sinó que volia ser competitiu i estar entre els millors. Al principi, el seu somni era estar al top 20, però finalment va acabar a la posició 21, de manera que el d’Oliana pot acabar molt satisfet aquest Dakar a l’haver estat lluitant per aquesta posició de forma incansable, demostrant el seu bon pilotatge i guanyant-se així futures oportunitats amb un cotxe més competitiu. El lleidatà va finalitzar l’última etapa a la posició 29 a 23’57” del millor crono de De Villiers després que el pilot del Repsol Rally Team completés una maratoniana penúltima jornada en un destacat 23è lloc.

El d’Oliana va acabar a la posició 21, pràcticament l’objectiu que s’havia fixat d’estar al ‘top 20’

Isidre Esteve i el copilot Txema Villalobos arribaven a l’última etapa del Dakar 2018 al lloc 21è de la classificació de cotxes i quarts de la seua categoria T1.2 (totterreny 4x4 dièsel modificats). “Hem complert el nostre objectiu i ara ja podem dir que formem part d’aquest grup de pilots que van al Dakar a competir”, resumia amb satisfacció el d’Oliana després de l’etapa final. Per acabar, Isidre Esteve va culminar el Dakar per segon any consecutiu, després d’oferir una nova lliçó de superació. Per la seua banda, Carlos Sainz va mostrar la seua alegria per la victòria.

“Estic molt content. És una recompensa merescuda. Quina alegria. A més coincideix que aquí vaig guanyar el meu últim ral·li del Mundial, per aquests mateixos camins el 2004. I una altra vegada Córdoba i l’Argentina em donen una gran alegria”, va indicar.

El seu fill, el pilot de Fórmula 1 Carlos Sainz Jr, va assegurar que se sentia el “fill més orgullós del planeta Terra”, mentre que Fernando Alonso va escriure a Twitter: “Em fan mal les mans d’aplaudir la llegenda. Campió!!!”.