SEGRE

FUTBOL FEMENÍ

Elles sí que són unes cracs

El CF Pardinyes té un equip femení sub-17 i un C que són els únics lleidatans a les seues categories que competeixen en altres províncies || Molts quilòmetres i despeses a càrrec de les famílies

Les jugadores i els entrenadors de l’equip sub-17 del CF Pardinyes.

Les jugadores i els entrenadors de l’equip sub-17 del CF Pardinyes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Pardinyes és un dels clubs lleidatans que més bon exemple donen del fet que el futbol no és ni masculí ni femení. Simplement futbol. Per això, els cinc equips femenins que té el club estan estructurats de tal manera que es vagi formant un planter de jugadores, com ocorre entre els nois.

Aquesta singularitat requereix, tanmateix, certs sacrificis com explica el coordinador del CF Pardinyes, Xavi Rubio. “Tenim tres sèniors A, B i C, un sub-17 i un sub-14. Doncs el sub-17 i el C són els únics equips lleidatans en les seues respectives categories que han de competir en altres províncies de Catalunya. Són molts quilòmetres i els pares han de posar els seus cotxes perquè el club no té pressupost per anar en bus a tots els desplaçaments. Per sort, la seua il·lusió pot contra tot”, explica Rubio.

El sub-17, que agrupa una categoria cadet juvenil d’edats entre 15 i 17 anys, competeix en un grup de Barcelona i Tarragona. Estan ben classificades i alguna jugadora ja ha debutat amb el primer equip. Entrenades per Montse Sala i José Antonio A. Pulido són: Laia Guillén, Laia Frías, Mariona, Mireia, Mar, Irene, Alèxia, Andrea, Clàudia, Noemí, Aida, Leidy, Wiam, Carla, Llúcia, Anabel, Ainhoa, Keila i Alba.

Si l’equip sub-17 segueix la filosofia de crear planter per arribar un dia al primer equip, l’equip C (de futbol 7) és com la porta al futbol de qualsevol noia a partir de 15 anys que vulgui provar aquest esport. “Tenim noies de 15 i 17 anys i altres de més veteranes. Algunes vénen de poblacions com Mequinensa, Mollerussa, Almacelles, Alpicat i fins i tot d’Organyà, amb tot el que implica de sacrifici el fet de venir de tan lluny a entrenar-se i jugar”, reconeix Xavi Rubio. Al desaparèixer la categoria provincial va haver d’anar-se’n a jugar amb equips de Tarragona. “Han creat les jugadores i les famílies uns vincles d’amistat que també és fer club. Dissabte, per exemple, juguen a Gandesa i l’endemà a Tortosa un partit que tenien ajornat. Faran nit allà i es pagaran l’allotjament elles. És d’aplaudir”, conclou Rubio.

L’australiana Jarvie, pendent de l’OK de l’Espanyola per debutar

L’australiana Caitlin Pommie Jarvie podria debutar aquest diumenge amb el Pardinyes A, diumenge a les 16.00 hores davant del Barça B. El club lleidatà, que la va fitxar al novembre, ja té a punt tota la tramitació burocràtica, inclòs el permís de residència i el trànsfer, que es va demorar a causa que la jugadora va viatjar al seu país per passar el Nadal. Xavi Rubio creu que Jarvie els aportarà “desequilibri, a més de ser poderosa físicament”. Caitlin Jarvie, de 27 anys, té la doble nacionalitat britànica i australiana i juga de mitjapunta.

Les jugadores i els entrenadors de l’equip sub-17 del CF Pardinyes.

Les jugadores i els entrenadors de l’equip sub-17 del CF Pardinyes.SEGRE

tracking