EL MILLOREL PITJOR

Enèsima patinada de l'Actel Lleida

L’Actel Lleida torna a mostrar la pitjor versió com a local i encaixa una nova derrota al Barris Nord, aquesta vegada davant l’Osca || Els de Comenge van anar sempre a remolc

Ablaye Mbaye i Juampi Sutina lluiten per un rebot amb un jugador del Peñas Osca.ÒSCAR MIRÓN

Nova derrota com a local d’un Actel Lleida incapaç de sumar la tercera victòria seguida. Després de firmar un triomf de coratge a Palma, el conjunt de Comenge va caure ahir davant de l’Osca (59-69), en la seua pitjor versió de nou.

Travat, molt travat va arrancar el partit al Barris Nord, sense cap equip capaç de prendre el control del joc. Les diferències van ser mínimes, en un inici en el qual Sutina, que va ser titular, aviat va haver d’anar-se’n a la banqueta per la segona personal sobre Rodríguez. Comenge va donar entrada a Derksen i també a Hermet, però les idees seguien bloquejades i va haver de demanar temps quan tot just s’havien jugat 6 minuts i amb 8-10 en el marcador. Un triple de Motos va completar un parcial de 0-7 per als oscencs per anar-se’n al 8-13. Només Hermet responia amb cert sentit, encara que els visitants van mantenir els cinc punts d’avantatge abans d’arribar al final d’un desesperant primer parcial (10-15).

El caràcter de l’equip, que mai va donar el partit per perdut, ni tan sols en els moments en què es va començar a buidar la grada del pavelló

No va començar tampoc bé el segon quart, amb un Actel Lleida que deambulava per la pista. Derksen va cometre la tercera personal i el Peñas se’n va anar 9 punts a dalt (12-21). De nou, només un triple de Hermet va semblar despertar els de negre, que intentaven remar a contracorrent. Ogungbemi, un altre dels que van haver de fer la guerra pel seu compte, va anotar un nou llançament exterior a què va respondre Arenas amb el seu primer temps (18-23). Millor no li podia anar a l’Osca aquesta aturada, ja que dos triples de Motos i Rodríguez van ser la resposta. Els visitants anaven 11 a dalt (18-29). Marc Martí i Mbaye van comandar una temptativa de reacció que Van Wijk es va encarregar de frenar amb un nou triple. El pavelló va començar a apretar i Martí va ser el líder de l’Actel Lleida en la recta final d’aquest segon quart. Sans va apagar una mica l’eufòria amb un altre encert exterior, el sisè per als aragonesos, però Feliu, sobre la botzina, va deixar el matx obert amb un altre triple que situava el marcador amb un igualat 31-35. Tanmateix, les sensacions no eren gens bones. Calia millorar molt per no patir cap altra entrepussada a casa, l’enèsima, i així ho va fer saber Comenge al seu equip, ja que gairebé va esgotar el temps de descans al vestidor.

L’inici del tercer quart va ser un calc de l’arrancada de partit, amb un joc travat i amb moltes dificultats per anotar. Derksen va cometre la quarta personal, però gràcies a Ogungbemi i Feliu l’Actel Lleida va aconseguir situar-se a només un punt del seu rival (38-39). Però l’Osca, empès lleugerament pels àrbitres, va tornar a prendre cert avantatge. Va aparèixer llavors un Djukanovic desconegut, que amb un triple va encendre el Barris Nord, que es va ensorrar amb una esmaixada estratosfèrica de Feliu que posava el seu equip davant (47-46). Arenas va demanar temps i a l’Actel li van tornar a tremolar les cames perquè el Peñas aconseguís donar la volta al marcador abans d’entrar en els últims deu minuts amb un ajustat 49-51.

Quatre punts consecutius de Sans i Rodríguez van posar contra les cordes Comenge, que va dubtar a demanar temps tot just començar l’últim quart. Sí que ho va fer després d’una cistella de Fernández que situava el 51-57 a falta de 5:55. L’Actel només portava dos punts i els visitants es van situar 9 a dalt després d’un triple de Marzo. Era el moment més complicat del duel. Sort que Sutina va contestar amb un altre encert exterior que va provocar el temps mort d’Arenas, que volia frenar una possible reacció lleidatana. Cistella de Marzo i triplàs de Djukanovic, que deixava el 59-64 en el marcador. Comenge va demanar el seu segon temps mort a 1:28. S’acabava el partit. A Feliu li va sortir una esmaixada de dins i també va fallar el llançament de tres posterior, que no errava Motos, per deixar el matx en safata a l’Osca a falta de 48 segons per al final (59-67). Calia un miracle que no va arribar i l’Actel Lleida va encaixar una nova derrota com a local, el seu taló d’Aquil·les aquesta temporada.