SEGRE

ESQUÍ OLIMPISME

Un alumne de la UdL, als Jocs de Corea

L’oscenc Martí Vigo hi competirà en esquí de fons

Martí Vigo del Arco, durant una competició d’aquesta temporada.

Martí Vigo del Arco, durant una competició d’aquesta temporada.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquiador de fons aragonès Martí Vigo del Arco, estudiant de Fisioteràpia a la UdL de 21 anys, figura a la llista de l’equip espanyol que competirà en els Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang (Corea del Sud), entre els dies 9 i 25 de febrer, que va ser avançada ahir però que es presentarà avui a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

La Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), presidida per l’aranès May Peus, té fixos sis esportistes (entre els quals el mateix Martí Vigo), que en les pròximes hores podrien arribar a ser fins a vuit, en funció de la reorganització de places en el pla internacional, tant en esquí alpí com en snowboard.

El jove, de 21 anys, pensava abans d’aquesta temporada que seria més factible anar als del 2022

Per la seua part, la Federació Espanyola d’Esports de Gel portarà cinc esportistes, encapçalats pel doble campió mundial i sis vegades campió europeu, el patinador madrileny Javier Fernández.

“El meu objectiu era anar a uns Jocs Olímpics, si podia ser, a aquests de Corea del Sud, però en un principi pensava que potser era una mica aviat perquè sóc molt jove, així que ho veia més factible en els de Pequín 2022”, va assenyalar Martí Vigo, nascut a Sessué (Osca), a l’ombra de l’Aneto i de la Maladeta.

Aquesta jove promesa de l’esquí de fons d’arrels catalanes (per això el nom és Martí i no Martín) va començar a practicar l’esquí quan només tenia quatre anys al costat de la seua germana Berta a les pistes dels Plans de l’Hospital. La llista de l’equip espanyol és: Juan del Campo i/o Quim Salarich (esquí alpí); Imanol Rojo i Martí Vigo (esquí de fons); Queralt Castellet, Lucas Eguibar, Regino Hernández i potser Laro Herrero (snowboard); Javier Fernández, Felipe Montoya, Sara Hurtado i Kirill Jalyavin (patinatge); i Ander Mirambell (skeleton).

D’altra banda, el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha deixat diversos campions olímpics fora de la llista d’atletes russos que podran participar en aquests Jocs.

tracking