SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

El Madrid, al carrer en la Copa

Després de perdre la Lliga suma un altre ridícul al caure amb el modest Leganés, que el guanya al Bernabéu i furga en la crisi blanca || Esbroncada de l’afició a l’equip i a Zidane, a la corda fluixa

Els jugadors del Leganés celebren el gol de Gabriel Pires que deixava fora de la Copa el Madrid.

Els jugadors del Leganés celebren el gol de Gabriel Pires que deixava fora de la Copa el Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Madrid, al carrer. No guanyaran els blancs la Lliga, a 19 punts ja del Barça, i tampoc es podran consolar amb la Copa del Rei. El Leganés va burxar en la ferida blanca al Santiago Bernabéu i la crisi ja té unes dimensions galàctiques. Un modest club madrileny, que fins fa poc jugava play-off d’ascens a Segona B amb el Lleida, es va carregar el gran de la capital, que ahir a la nit no va tenir la flor que ha tingut en altres ocasions perquè només amb empatar n’hauria tingut prou l’equip de Zidane per classificar-se atès el 0-1 de l’anada.

El Leganés va assolir, amb un recital d’equip al Santiago Bernabéu, les semifinals de la Copa del Rei per primera vegada en la seua història, remuntant l’eliminatòria a un Reial Madrid a la deriva, sense lucidesa, que es dirigeix a l’abisme amb Zinedine Zidane incapaç de reconduir un equip perdut (1-2).

Mai al Reial Madrid no li havien remuntat al seu estadi una eliminatòria copera després d’haver vençut en l’anada, però a l’actual, en plena destrucció sense fre, qualsevol rival té capacitat per colpejar-lo amb duresa i instal·lar-lo en el dubte.

Aquest KO coper engrosseix la llista de grans patacades de la història recent del Reial Madrid. De fet, és el ridícul més gran del Madrid de Zidane, i la crisi al Bernabéu ja és total.

A Zidane ja només li queda la Champions i al davant tindrà un PSG que també té en la competició europea la seua millor carta. L’únic motiu pel qual Florentino podria no tocar Zidane ara és per no desestabilitzar l’equip abans dels quarts de la Lliga de Campions. Aquest és l’únic fil que continua unint Zinedine Zidane amb la banqueta blanca. El lloc del gal està ara en mans de Neymar.

Els jugadors blancs, després del ridícul de l’eliminació, es van negar a comparèixer davant les càmeres de l’operador de televisió que va retransmetre el partit i que tenen l’obligació contractual d’atendre.

vitòria

Un encertat porter Jaume Domènech, en la tanda de penals, va ficar el València a les semifinals de la Copa del Rei i va despertar del somni el Deportivo Alabès, en què no va jugar Bojan, que va vèncer 2-1 en el temps reglamentari per igualar l’eliminatòria.

barcelona

“Fa 7 anys i mig vaig arribar aquí per complir un somni i és hora de despertar-se del somni, s’ha acabat. Ha durat més del que mai m’hauria pensat. Ha arribat el moment de dir adéu i anar-te’n amb aquest afecte és el millor que et pot passar”, va manifestar ahir Mascherano entre llàgrimes en el seu comiat institucional del FC Barcelona.

La pèrdua progressiva de protagonisme i tenir menys minuts de joc l’han portat a prendre una decisió crucial en la seua carrera. “Feia temps que ho pensava, ha arribat el moment que diferents circumstàncies fan que hagi de prendre aquesta decisió. El més difícil que tenia jugar al Barça és que un dia te n’havies d’anar. Això va amb els sentiments que tinc, l’edat o el pas del temps ha estat un indicador que anava perdent protagonisme”, va afegir. No jugar tant, amb només 12 partits en mitja temporada, ha sigut el motiu principal de la seua sortida cap al futbol asiàtic i l’Hebei China Fortune entrenat per Manuel Pellegrini. “Se’m feia cada vegada més difícil jugar. Abans de posar en un compromís el club i acabar de pitjor manera vaig buscar una solució per quedar tots satisfets i posar un punt i a part de la millor manera”, va insistir l’argentí.

Mascherano va estar ahir acompanyat pels seus companys i excompanys com Carles Puyol i el francès Éric Abidal. L’argentí va tenir un record per als grans jugadors amb qui ha compartit vestidor, com els anteriorment esmentats: "Ells van marcar una època i una manera de veure les coses, de disfrutar d’aquesta professió.” Messi, present en l’acte, li va enviar un missatge a través de les xarxes socials. “Masche, després de tants partits i moments junts, sobren les paraules. Saps que et trobaré a faltar, serà estrany arribar al vestidor i no veure’t assegut al meu costat.”

El Barça, a remuntar l’1-0 davant l’Espanyol Ernesto Valverde va assegurar que donen importància a la Copa i que avui (21.30, GolTV i Tele5) posaran tots els mitjans per remuntar l’1-0 de l’anada davant l’Espanyol, derrota que va trencar una ratxa de 29 partits sense perdre. “És un cara o creu, tenim el desavantatge del marcador i l’avantatge del nostre camp i públic. El premi és molt llaminer, estar a la semifinal, ho intentarem i deixar aquella derrota en una anècdota”, va manifestar. El tècnic de l’Espanyol, Quique Sánchez Flores, va dir que afronten el partit sense pensar que sigui “un impossible” accedir a la semifinal.

Els jugadors del Leganés celebren el gol de Gabriel Pires que deixava fora de la Copa el Madrid.

Els jugadors del Leganés celebren el gol de Gabriel Pires que deixava fora de la Copa el Madrid.EFE

tracking