BÀSQUET LLIGA DIA

El campió, contra les cordes

El Cadí la Seu es reposa a un mal tercer quart i acaba tutejant el Perfumerías Avenida || Dos decisions arbitrals van impedir a les urgellenques forçar la pròrroga en els últims segons

Caitlyn Ramirez intenta una passada davant de la pressió defensiva de la internacional espanyola Laura Nicholls.DIEGO BLANCO/TRIBUNASALAMANCA.COM

Derrota més que honrosa la que va encaixar ahir el Cadí la Seu a la pista del líder i vigent campió, un Perfumerías Avenida que va celebrar el seu recent títol de Copa amb una soferta victòria (75-71), que no va resoldre fins als últims segons. Les urgellenques, després de reposar-se d'un mal tercer quart, en el qual van encaixar un parcial d'11-0, van arribar a situar-se a només tres punts faltant 43 segons per al final, però dos decisions arbitrals en forma de personals més que discutibles van deixar en res la possibilitat de la remuntada.

El Cadí va començar bé. Amb una bona defensa i uns millors percentatges de tir va portar en molts moments el comandament al marcador. De fet, va arribar a manar per sis punts durant el primer quart (6-12 i 9-15) gràcies a l'actuació de Richards i els triples de Kraker i Oma. L'encert en el llançament des de més enllà de la línia dels 6,75 va resultar determinant perquè les de Bernat Canut mantinguessin a ratlla l'Avenida, que no aconseguia eixamplar les diferències. En l'equador del segon període va semblar aconseguir-ho, a l'assolir sis punts de renda (30-24), però no va tardar el Cadí a reaccionar i arribar al descans amb un desavantatge de només dos punts (42-40).

Les lleidatanes van arribar a perdre per 13 punts en el tercer quart però van vorejar la proesa en el quart

Però a la tornada dels vestidors tot va semblar esfondrar-se. Les lleidatanes es van embussar en atac i en defensa, davant de l'absència per lesió de Nogaye Lo, van patir per parar les interiors locals, especialment Robinson i l'exurgellenca Laura Gil. Un parcial d'11-0 va elevar l'avantatge fins als 13 punts (55-42), la màxima en tot el partit, que va ser reduïda a 11 al final del període.

Tot semblava dat i beneït, però el Cadí no es va rendir. Les locals van començar a donar mostres de cansament (divendres van arribar d'un llarg viatge a Rússia) i les lleidatanes van anar retallant les diferències gràcies al joc interior de

Richards

i als triples de Montoliu, Vilaró i Ramirez. Precisament un de la nord-americana va situar el Cadí a tres punts (70-67) a falta de 43 segons.

Però llavors van aparèixer els col·legiats per assenyalar dos faltes en atac que van permetre a l'Avenida segellar la victòria des del tir lliure.

“No sé què hauria passat si no ens assenyalen les dos personals”El tècnic del Cadí, Bernat Canut, estava ahir feliç pel partit del seu equip però contrariat per sengles accions arbitrals que haurien pogut canviar el signe del matx. “Estic molt content amb el treball de l'equip, però ens quedem amb la sensació que els àrbitres ens han perjudicat una mica. Encara no entenc per què ens han assenyalat aquestes faltes que ens han impedit gaudir de dos possessions i que han permès a l'Avenida anotar quatre tirs lliures. No sé què hauria passat si no ens les assenyalen”, va indicar Canut, que va lloar la reacció de l'equip. “Després d'un mal tercer quart ho hem corregit a l'últim i hem tingut opcions fins al final”, va dir.