El Vila-sana jugarà la Copa

L’equip del Pla d’Urgell torna a fer història i aconsegueix la classificació en la primera temporada a la màxima categoria femenina || En tenia prou amb un punt, que va recollir ahir a Cerdanyola

Les jugadores del Vila-sana celebren sobre la pista la classificació per a la Copa.PAU CARAZO

El Vila-sana ha tornat a fer història una vegada més. L’equip del Pla d’Urgell va aconseguir ahir per primera vegada en la seua història la classificació per a la Copa de la Reina d’hoquei femení, una gesta que van assegurar a l’empatar 3-3 a la pista del Cerdanyola en la primera temporada a l’OK Lliga, la màxima categoria de l’hoquei femení estatal.

“Aquestes noies ho han tornat a fer”, assenyalava ahir el president del club, Ramon Porta, que barrejava l’alegria de la classificació amb la humilitat dels objectius del club en la primera temporada a l’elit. “El nostre objectiu continua sent el mateix que teníem al començar la Lliga, mantenir la categoria”, i felicitava tant l’equip com els vuitanta aficionats de Vila-sana que els van acompanyar a Cerdanyola. De fet, el club ja pensa en una celebració conjunta. “Organitzarem un sopar popular amb l’equip i els aficionats, perquè tots hi tenen la seua part de mèrit.”

La Copa, a què accedeixen per primera vegada, es jugarà els dies 2, 3 i 4 de març a Vilanova i la Geltrú

L’equip en tenia prou amb un empat i li van sobrar 40 segons per emportar-se la victòria. Guanyaven 2-3 però a l’últim minut van encaixar el 3-3 definitiu. No va ser una classificació fàcil. El Cerdanyola, quart a la Lliga, és un rival experimentat i seu va ser el primer gol, marcat als sis minuts de partit per Gemma Solé, que firmaria un hat-trick.

Però el Vila-sana no estava disposat a deixar escapar un altre moment històric. Malgrat que venia d’encadenar tres derrotes, es va sobreposar al corrent local i va portar el pes del partit en una gran primera meitat. El premi li va arribar amb dos gols marcats per la internacional portuguesa Marta Vieira, que van deixar el marcador en 1-2 al descans.

A la segona part, el Cerdanayola, que ja estava classificat, però que lluita pel títol de Lliga, va aconseguir l’empat amb un nou gol de Gemma Solé, al qual va respondre l’equip de Jordi Capdevila amb un gol de Victòria Porta.

Era el 2-3 i el Vila-sana es va dedicar a defensar aquesta renda. Va tenir ocasions com per haver tancat el matx, ja que va fallar tres llançaments de falta directa, encara que el Cerdanyola també en va errar dos.

El partit se li va fer llarg a l’equip lleidatà, que va començar a acusar la pressió, la del moment i la que li va fer l’equip local en els últims minuts. A falta de 40 segons, Gemma Solé va tornar a marcar per deixar el definitiu 3-3.

Al mes de març, sense cap pressió, el Vila-sana s’estrenarà a la Copa. La història els torna a esperar.

Encara que no era un objectiu al principi de temporada, Capdevila li dóna un gran valor. “És veritat que no era l’objectiu, però quan veus que ho tens al teu abast, sí que vols aspirar al màxim. I al final entrem com a sisenes classificades”. Del partit va dir que “l’hem portat molt bé, sobretot el primer temps, encara que al final se’ns ha fet una mica llarg”, admetia.

Jordi Capdevila: “Hem aconseguit un doble objectiu” Jordi Capdevila, entrenador del Vila-sana, es mostrava molt satifecho amb l’empat i la classificació per a la Copa. “Hem aconseguit un doble objectiu”, explicava. “En una pista molt difícil hem acabat amb una mala ratxa de tres derrotes seguides i el de la classificació, que és molt important per a nosaltres”, valorava l’entrenador.