HOQUEI SOBRE PATINS OK LLIGA

Màxima efectivitat

L’ICG goleja a la pista de l’Igualada en un partit que gairebé va deixar sentenciat en el primer quart d’hora amb un 0-3 || L’equip trenca una ratxa en Lliga de cinc jornades sense conèixer la victòria

Els llistats celebren el gol anotat per César Candanedo.

L’ICG Software Lleida va tornar ahir al camí de la victòria a la pista de l’Igualada, que va batre pel mateix marcador (1-4) que fa dos setmanes a l’Onze de Setembre. Llavors va servir per ficar els llistats en els quarts de final de la Copa CERS i ahir per trencar una ratxa de cinc jornades de lliga sense conèixer la victòria, amb quatre derrotes i un empat.

Els d’Albert Folguera van exhibir una gran efectivitat i gairebé van deixar sentenciat el duel en l’equador de la primera meitat, amb un aclaridor 0-3. En el primer minut, Creus va resoldre una jugada personal per fer pujar el 0-1, un gol que va aplanar el camí i va deixar un tant tocat l’Igualada, que amb prou feines va inquietar Lluís Tomàs a la primera meitat. L’ICG va continuar apretant i en dos minuts va posar gairebé la sentència amb uns altres dos gols, un de Creus, després d’aprofitar una perfecta assistència de Darío Giménez, i un altre de César Candanedo de fort llançament (0-3). Els llistats encara haurien pogut incrementar el compte golejador abans d’arribar-se al descans, però ho van fer a la tornada dels vestidors gràcies a una falta directa que va executar amb mestria Giménez (0-4, m.29). A partir de llavors, l’equip es va relaxar i l’Igualada va aconseguir el control del joc.

Méndez va retallar distàncies i en els deu últims minuts els locals van tenir l’ocasió d’estrènyer encara més el marcador gràcies que van gaudir de dos situacions de superioritat, per les exclusions de Candanedo i Giménez. Però allà va aparèixer Lluís Tomàs per avortar qualsevol ocasió. Va parar un penal a Vives, que després va enviar el rebuig al pal. Després que Roberto di Benedetto van tenir el cinquè gol en un contraatac, Pla va gaudir de dos grans ocasions. En la primera va topar dos vegades amb el pal, i en la segona, Lluís Tomàs li va parar una falta directa. L’ICG va acabar el matx en inferioritat, però no va tenir problemes per assegurar tres punts importants davant d’un rival directe, al qual guanya també en l’average.

Al final del partit, Albert Folguera es mostrava feliç al sumar tres punts “importantíssims, més encara perquè és un rival directe. Després del mal sabor de boca que va suposar el gol encaixat davant del Lloret, aquesta victòria és com un bàlsam per a nosaltres. Era vital trencar la ratxa que portàvem”, va apuntar el tècnic, que va reconèixer que “el 0-3 ens ha donat molta tranquil·litat per afrontar la segona meitat”. Xixi Creus, per la seua part, va assenyalar que “necessitàvem canviar la dinàmica i aquesta victòria serà un punt d’inflexió, ja que després de la classificació a la Copa CERS havíem tingut una mica de davallada”.