EL MILLOREL PITJOR

Escombrats a Lugo

L’Actel Força Lleida només pot plantar cara al líder a la primera meitat i acaba encaixant una pallissa || Dotzena derrota en un partit en què no es va aconseguir anotar un triple

Borja Comenge, durant un dels temps morts.

Borja Comenge, durant un dels temps morts.EL PROGRESO

Derrota esperada de l’Actel Lleida a la pista del líder i clar dominador de la LEB Or, un Breogán que va deixar que els lleidatans el tutegessin durant la primera meitat, però que va acabar escombrat a la segona (81-49). Va ser un partit en el qual els de Comenge van jugar a ràfegues en els dos primers quarts, però que van acabar enfonsant-se davant de la superioritat local.

Molts dubtes des del principi, tant en defensa com en el tir. No va tardar el Breogán a aprofitar la tímida arrancada de l’Actel Lleida per començar a manar en el joc i anotar fàcilment sota el cèrcol. Va ser en el joc interior on Comenge va introduir el primer canvi i va donar entrada a Karena en lloc d’un dubitatiu Mbaye, encara que el marcador ja reflectia un 11-3. També van entrar Sutina i Rubín de Celis, després de perdre’s l’últim partit per decisió tècnica, però els gallecs van continuar anotant amb molta facilitat. Al contrari d’un Actel en el qual només destacava el neozelandès. El Breogán va arribar a situar-se 11 punts per sobre (18-6) després d’una cistella de Fuzaro, mentre Karena mantenia el seu particular duel amb Stainbrook. Una antiesportiva de Sutina no va ajudar a millorar la imatge i els lleidatans se’n van anar al final del primer quart perdent d’onze (21-10). Karena va ser el més destacat de l’inici d’un segon quart, en el qual l’Actel Lleida va millorar i molt en defensa. Després de situar-se a 8 punts (21-13), Lezcano es va veure obligat a demanar el seu primer temps mort, perquè ara era el Breogán el que tenia molts problemes per anotar. Van començar a aparèixer els nervis a la grada del Pazo, més després d’una antiesportiva de Löfberg. El públic no va deixar de protestar l’actuació de Lizana i va esclatar quan Lezcano va haver de demanar un altre temps, ja que l’Actel Lleida s’havia situat a només 5 punts de diferència (26-21). Un duel entre Martí i Sulejmanovic va donar pas als minuts finals del segon quart, en el qual els de negre continuaven anotant des de la línia de tirs lliures i els gallecs aguantaven gràcies a la inspiració d’algun dels seus exteriors.

L’Actel Lleida va ser capaç de guanyar el segon parcial i assolir el descans amb un desavantatge mínim

Un triple de Quintela, que va suposar el 32-24, va semblar que tornava a enlairar el Breogán en el marcador, però Djukanovic des de la línia de tirs lliures es va encarregar d’igualar molt més el marcador, abans d’assolir el temps de descans (32-28). No era un partit gaire lluït, però l’Actel Lleida feia el que li interessava, portar el líder al seu terreny i que li costés anotar, fent aparèixer cert nerviosisme a la grada i a la banqueta. Com a dada significativa, els de Comenge no van anotar ni un triple en tota la primera meitat, encara que no van ser gaires els intents, només sis.

Va sortir com un tret el Breogán després del descans, anotant amb molta facilitat, especialment Quintela, que va agafar molt més protagonisme amb Arco castigat per personals. Amb un bon percentatge d’encert, els de Lugo no van trigar a situar-se 10 punts a dalt (41-31) i provocar el temps de Comenge quan amb prou feines s’havien consumit dos minuts d’aquest període. Parar el partit no va servir de res a un Actel Lleida que va encaixar un parcial de 8-0 que situava el desavantatge en 14 gols (45-31). Karena va intentar respondre, però l’equip lleidatà es va trobar un espectacular Quintela, que va renovar la màxima diferència: va posar el seu equip 17 a dalt (50-33) en un inici del tercer quart per oblidar dels lleidatans. La sagnia no va acabar aquí, ja que Salva Arco, de nou a la pista, es va unir a la festa amb el seu primer triple i va posar 21 punts a dalt (54-33).

Partit liquidat a falta d’un període i mig per al final. Mbaye i Rubín de Celis van frenar l’enlairament d’un Breogán que no es va deixar sorprendre, però que va aconseguir arribar al final del tercer quart amb 19 punts d’avantatge, després d’una cistella sobre la botzina de l’ex de l’Actel, Demétrio.

L’últim quart va començar amb el Breogán molt entonat, especialment el brasiler, i només Nacho Lezcano va ser el responsable de la frenada del seu equip amb 68-41 al marcador després de forçar una tècnica per protestar quan el seu equip estava guanyant per 27 punts. Després d’uns minuts de desconcert, els gallecs van tornar a la feina davant d’un Actel Lleida incapaç d’anotar res que no fos des de la línia de tirs lliures. Comenge va demanar temps a falta de menys de 5 minuts, però era ja perquè el mal no fos més gran, ja que el marcador reflectia un 73-43. La resta del partit va sobrar i els lleidatans van marxar de Lugo amb una esperada derrota en una segona meitat per oblidar.