SEGRE

L'app Strava revela les rutes més populars dels esportistes a Lleida

Strava Lleida

Strava Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La popular aplicació per a esportistes Strava, amb la qual els usuaris poden registrar mitjançant GPS les dades i les rutes dels seus entrenaments, ha actualitzat el seu 'mapa de calor', amb el dibuix dels itineraris realitzats pels seguidors de l’'app'.

El 'Heatmap' d'Strava permet buscar qualsevol lloc del planeta i seleccionar entre diferents disciplines esportives per descobrir quines rutes realitzen els esportistes. A Lleida ciutat, la canalització del riu Segre és la més frequentada pels 'runners', així com els recorreguts de les grans curses populars. Al mapa també es poden veure marcades amb intensitat les pistes d’atletisme dels instituts, el Sícoris, les Basses o, en ciclisme, el velòdrom al costat del Camp d’Esports. 

També queden clarament il·luminats punts com gimnasos, piscines o les rutes favorites dels ciclistes lleidatans. En aquest sentit, més enllà de les principals carreteres i camins, el 'mapa de calor' revela zones de trobada dels aficionats a la BTT com són les serres de Rosselló i Corbins. (fes clic a la imatge per veure més).

El mapa, al qual pot accedir tothom, encara que no sigui usuari de l’aplicació, també recull les pistes d’esquí preferides pels usuaris, tal i com es pot veure en els registres del Pirineu de Lleida (fes clic a la imatge per veure més).

Polèmica per la revelació de bases militars secretes

La publicació del mapa interactiu d'Strava ha creat polèmica als Estats Units. La raó, segons ha avançat el diari 'El País’, és que alguns dels 'punts calents’ detectats en zones inhòspites serien bases militars secretes nord-americanes la ubicació de les quals ara ha quedat revelada.

De fet, el registre dels moviments dels usuaris de l’aplicació dibuixa al mapa fins i tot la distribució de les infraestructures. Com a exemple, a la següent imatge, l’Acadèmia Militar de Talarn, a Tremp:

Mapa de calor de l'app Strava

tracking