EL MILLOREL PITJOR

Revenja roja

Els de la Noguera remunten a les Borges i es rescabalen del partit de la primera volta en què van guanyar els de Joan Roca || Els de les Garrigues es van avançar però els ahir grocs van capgirar el marcador amb gols de Carlos Martínez, Puchi i Genís

Un jugador local remata amb el porter del Balaguer batut, en una de les jugades del partit d’ahir.ÓSCAR MIRÓN

L’entrenador del Borges, Joan Roca, va lamentar la derrota davant del Balaguer i va manifestar que “al principi del partit hem sortit molt endollats. Hem tret diversos córners i en un hem provocat el penal que ens ha permès avançar-nos en el marcador. Després de l’1-0 ells ens han empatat en una falta frontal i a partir d’allà el Balaguer ha sabut jugar millor les seues cartes. Amb l’1-1 ens han expulsat Pelegrí per doble groga però ells també han perdut un jugador. El partit estava igualat, encara que un error nostre tot just començar la segona meitat ha suposat el seu segon gol. A partir d’allà hem intentat estirar les línies. Crèiem que podríem aconseguir el segon gol i fins i tot hem tingut un parell de pals. Hi ha dies que la pilota no vol entrar. I al final del partit ells han aconseguit la sentència amb un altre error nostre que ha suposat el definitiu 1-3”.

Més enllà del partit, Roca va comentar que “cal continuar treballant i treure alguna cosa positiva dels pròxims dos partits davant de rivals molt complicats com són l’Igualada i el Martinenc. Cal continuar sumant”.

?

borges

Borges i Balaguer van jugar un derbi molt disputat, amb alternança en el marcador i que no es va tancar fins als últims minuts quan el Balaguer va aconseguir el definitiu 1-3.

El matx va començar molt bé per al Borges, amb un joc ràpid i moltes arribades a la porteria defensada per Alfred. Tant va ser així que ja en el minut 6, després de tres córners dels locals, Montoy va rematar de cap i la pilota va ser interceptada amb les mans per un defensa del Balaguer. El penal el va transformar Torné (1-0).

Després del gol, els locals continuaven buscant la porteria d’Alfred, però amb el pas dels minuts el Balaguer va començar a disputar la possessió al Borges. I ja en el minut 15, després d’una recuperació dels ahir grocs, es va produir una falta perillosa a prop de l’àrea de Xammar que serviria a Carlos Martínez, amb ajuda de la barrera, per posar l’1-1 al marcador. Amb el partit igualat de nou el Balaguer va començar a manar en el joc, malgrat no disposar d’arribades clares a l’àrea local. Ni Xammar ni Alfred no entraven gaire en joc i quan els arribava la pilota ho feia sense perill. Així es va arribar a un altre dels moments clau del partit. A la mitja hora de joc, el central local, Pelegrí, va ser expulsat per doble groga però abans de reprendre el joc el visitant Hichem també era sancionat pel col·legiat i es van quedar tots dos conjunts amb 10. Malgrat que cada vegada hi havia més espais, no hi va haver cap ocasió destacable fins al descans.

I en el primer minut de la represa, una indecisió dels locals va permetre a Putxi capgirar el marcador (1-2). A partir d’allà, el partit es va obrir i van ser constants les ocasions, encara que la falta d’encert que han mostrat els dos conjunts al llarg de la Lliga es va fer patent. El Balaguer hauria pogut sentenciar però Xammar va aturar amb seguretat mentre que el seu equip ho intentava sense parar i va entrepussar, primer amb el pal, i després amb la defensa visitant, que va treure la pilota sota la línia. I quan s’entrava en l’últim quart d’hora de partit, Genís va aconseguir la sentència a l’aprofitar una mala cessió de la defensa local que el va deixar sol davant de Xammar (1-3). Encara hauria pogut retallar distàncies el Borges però va tornar a topar amb el pal en un llançament de falta d’Edu Vives i en una altra ocasió d’Eudald. Al final, victòria del Balaguer, que es rescabala així de la derrota a la primera volta.

El tècnic del Balaguer, Jordi Belló, es va mostrar després de l’encontre molt satisfet pel triomf del seu equip i va dir que “estem molt contents per l’equip. Per a nosaltres, és una victòria molt important”.

A més, Belló va manifestar que “hem començat una mica dubitatius i el Borges ens ha creat perill. Sobretot amb la seua estratègia. En el minut 5 un córner mal defensat per la nostra part ha acabat en un penal que ens ha costat l’1-0. A partir d’allà hem avançat les nostres línies buscant tenir més la pilota. Al quart d’hora, una bona recuperació ha acabat en una falta que ha suposat l’empat amb el gol de Carlos. Amb l’empat començava un partit nou i més quan els dos equips ens hem quedat amb un home menys però sense transcendència fins al descans. Tot just sortir dels vestidors hem pogut marcar el segon i llavors ens hem reordenat. Hem proposat ordre, defensa i contraatacs que, malgrat les ocasions, no hem sabut culminar. Ells també han tingut les seues ocasions però al final hem estat nosaltres que hem ampliat el marcador fins a l’1-3 final”.