SEGRE

VOLEIBOL ACTIVITATS

L'Associació Esportiva Píbody utilitza l'esport com a teràpia amb nens amb diversitat funcional

L’Associació Esportiva Píbody utilitza l’esport com a teràpia amb nens amb diversitat funcional || Una dotzena dels membres van participar dissabte en el Voleibolitza’t del Balàfia Vòlei

Grup de nens que va participar dissabte passat en una nova edició del Voleibolitza’t, que en aquesta ocasió va ser inclusiu.

Grup de nens que va participar dissabte passat en una nova edició del Voleibolitza’t, que en aquesta ocasió va ser inclusiu.BALÀFIA VOLEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre els valors de l’esport es troba també un aspecte terapèutic, que cada vegada es potencia més per part de les diferents associacions de salut. Ja no es tracta que persones amb discapacitat facin esport entre ells, sinó de fomentar l’esport inclusiu. Una prova d’això va ser la quarta jornada del Voleibolitza’t, que va organitzar dissabte passat el Balàfia Volei i en què van prendre part una dotzena de nens i joves, d’entre 8 i 14 anys, de l’Associació Esportiva Píbody, que té convenis amb diversos clubs lleidatans per fomentar l’esport inclusiu.

“Detectem les necessitats educatives dels nens amb diversitat funcional i els oferim la possibilitat de fer activitat física i esport amb nens que no el necessiten”, explica Rous Martínez, directora de Píbody. “Utilitzem l’esport per potenciar-los les capacitats. No solen tenir un lloc al qual anar a practicar esport i nosaltres firmem convenis amb clubs que tenen aquesta sensibilitat per inculcar valors a través de l’esport.”

Píbody ha firmat convenis amb diversos clubs i treballa amb altres per ampliar l’oferta esportiva

Vanesa Ortega, responsable del Balàfia Vòlei, explica que “ja vam fer una prova durant el Campus de Nadal, que va anar molt bé, i ara hem aprofitat el Voleibolitza’t, que és una activitat del nostre club per captar base, per mantenir aquesta relació amb Píbody. La idea és que continuïn amb nosaltres i ens agradaria arribar a tenir un equip amb aquests nens”, afegeix.

A més de treballar amb el Balàfia Vòlei, l’Associació Esportiva Píbody també té convenis amb la UE Balàfia i l’Handbol Pardinyes. “Al Balàfia tenim un equip que participa en la Lliga LAP i amb el Pardinyes estem treballant perquè una de les nostres nenes jugui en un equip”, afegeix Rous Martínez, que explica que l’objectiu és que aquests convenis es vagin estenent amb altres clubs per poder comptar amb més oferta. La directora d’aquesta associació, que a l’abril complirà dos anys, destaca que “cada vegada notem més aquesta necessitat. Vam començar amb cinc famílies i ara ja en som quaranta. Veiem que hi ha una demanda per part de les famílies, que necessiten aquest servei”, i afegeix en aquest sentit que “qualsevol nen amb diversitat funcional és capaç de fer el mateix que la resta. Tractem molts tipus de diversitat funcional, no només nens, també adolescents i adults. Som professionals en aquest camp i detectem les seues necessitats. Però qualsevol d’ells pot fer esport amb qualsevol altre nen. A través de l’esport o mitjançant jocs, es potencien les seues necessitats”.

A banda de treballar amb diversos clubs, l’Associació Esportiva Píbody treballa així mateix amb col·legis i institucions. “La nostra idea és col·laborar també amb escoles i, de moment, ja ho estem fent amb cinc col·legis a Lleida. A l’estiu també oferim unes estades inclusives, en col·laboració amb la Paeria, així com per Setmana Santa i per Nadal”, va explicar.

tracking