SEGRE

PÀDEL COMPETICIÓ

Jugadores lleidatanes de pàdel exigeixen igualtat de gènere en els premis dels tornejos

Jugadores lleidatanes fan una recollida de firmes davant la Federació Catalana

Laia Bonilla, jugadora lleidatana que subscriu la campanya.

Laia Bonilla, jugadora lleidatana que subscriu la campanya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jugadores lleidatanes de pàdel, amb llicència de la Federació Catalana, han iniciat una campanya de recollida de firmes per exigir que en els tornejos els premis econòmics siguin de la mateixa quantitat tant per a homes i dones. A la carta, dirigida al president de la Catalana de Pàdel, Pere Hernández, li expliquen “la nostra tristesa, indignació, vergonya i confusió” per la diferència entre la quantitat que percep un home per guanyar un torneig respecte a la d’una dona, cosa que consideren que va contra “la igualtat de gènere”.

La iniciativa va sorgir d’un grup de jugadores de la secció de pàdel del CTT Mollerussa. “Vam veure la informació d’un torneig al qual ens volíem apuntar i, al veure la diferència econòmica en els premis que s’hi donen, vam decidir fer la recollida de firmes”, explica una de les jugadores del club, Paula Muñoz. “El cas és que el preu de la inscripció sí que és el mateix per a homes i dones, 25 euros”, afegeix.

En una mateixa competició els homes cobren més que les dones tot i que el preu de la inscripció és igual

En el cas dels premis, en aquest torneig del Grand Slam, que es disputarà al Pàdel Indoor Lleida entre els dies 11 i 18 d’aquest mes, el campió masculí guanyarà 1.000 euros, mentre que a la campiona femenina li’n correspondran 750. En el cas dels finalistes, les quantitats són 500 i 400 euros, respectivament, i per a les semifinalistes, 275 i 150.

Laia Bonilla, jugadora lleidatana que participa en el circuit internacional, explica que ella també dóna suport a la carta. “És una situació injusta que crec que s’ha de canviar. Els homes sempre guanyen més diners que les dones”, explica.

A la carta s’incideix que aquesta situació discrimina el “gènere femení”, per la qual cosa reclama a la Federació Catalana que els premis “siguin exactament del mateix import, independentment del gènere”.

tracking