SEGRE

ESQUÍ DE FONS COMPETICIÓ

La Marxa Beret ja té 200 inscrits més que el 2017

Supera els 800 i espera arribar diumenge als 900, un 20% d’ells estrangers

La prova començarà diumenge a les 10.00 des del Pla de Beret.

La prova començarà diumenge a les 10.00 des del Pla de Beret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marxa Beret, la prova popular d’esquí de fons més multitudinària que es disputa a Espanya, supera ja els 800 inscrits, uns dos-cents més dels que tenia l’any passat a aquestes altures. Ahir s’havien depassat els set-cents esquiadors en la inscripció online, als quals s’ha d’afegir un altre centenar que competeix en la prova de la Copa d’Espanya, que des de l’any passat figura al calendari del certamen. L’organització, capitanejada per Marc Puig, espera superar diumenge vinent els nou-cents participants, una xifra sensiblement superior a la de l’any passat, que no va arribar als vuit-cents.

La prova aranesa, que arrancarà a les 10.00, comptarà un any més amb una nombrosa representació estrangera, que per a aquesta edició s’acostarà als dos-cents participants, la qual cosa implica una mica més del 20 per cent del total. “Des que organitzem l’Euroloppet [el 2015], la Marxa s’ha internacionalitzat i cada any tenim una gran afluència d’esquiadors estrangers, sobretot dels països nòrdics”, va apuntar Puig. Com ja va passar l’any passat, una agència tramita la inscripció d’una mica més d’un centenar de participants noruecs i suecs, tot i que també hi haurà representants d’Itàlia, França, Bèlgica i Suïssa, entre d’altres.

La competició arranca dissabte amb un esprintLa trenta-novena edició de la Marxa Beret, prevista per aquest diumenge, tindrà un petit avanç dissabte a mode d’exhibició, amb la disputa d’un esprint al mateix Pla de Beret en el qual competiran una quarantena d’esquiadors de primer nivell. Els participants faran tandes de quatre en un circuit de cinc-cents metres, amb eliminatòries fins a la final. La prova reina de diumenge mantindrà les distàncies habituals de 10, 21 i 42 quilòmetres i, si el mal temps no ho impedeix, s’arribarà com és tradicional fins a Montgarri.

tracking