SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

“És inexplicable la presó preventiva de Rosell”

La lletrada lleidatana diu que la jutge Lamela li va prohibir declarar en català

Sandro Rosell, en imatge d’arxiu, fa vuit mesos que està en presó preventiva.

Sandro Rosell, en imatge d’arxiu, fa vuit mesos que està en presó preventiva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Anna Solé, advocada a Andorra de l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell i de l’amic i soci d’aquest, l’andorrà Joan Besolí (tots dos en presó preventiva des de fa vuit mesos per presumpte blanqueig de capitals), va denunciar a aquest diari “les dures circumstàncies” en què els seus clients es mantenen a la presó. “Jurídicament i tècnicament la presó preventiva no s’aguanta per enlloc, si no és per interessos que desconec. Però és que, a més, és inexplicable. És que no es pot tenir ningú a la presó sense judici i ja fa vuit mesos. És que encara s’estan investigant els fets!”, va exclamar la lletrada.

Així mateix, Solé va explicar que la jutge Carmen Lamela va exigir a Sandro Rosell que parlés en castellà en una declaració judicial que l’expresident barcelonista havia començat en català. Va passar fa un mes, segons va revelar el portal Crónica Global. En les investigacions per blanqueig de capitals, dos responsables judicials andorrans (una jutge i el fiscal general del país) van viatjar a Madrid per interrogar Rosell. Per poder fer-ho van traslladar Rosell des de la presó de Soto del Real fins a l’Audiència Nacional. Allà els va rebre la jutge Carmen Lamela que, en principi, no havia de tenir cap protagonisme en l’interrogatori.

Lamela va exigir llavors als encausats (Rosell i Besolí) que declaressin en castellà: “Això és territori espanyol i aquí s’ha de declarar en castellà. Haurien d’haver demanat un traductor jurat.” Tant Rosell com Anna Solé van explicar a Lamela que a Andorra el català és llengua oficial i que aquell interrogatori era un acte judicial andorrà, però la jutge no va afluixar la corda. “Ella ha viscut molts anys a Barcelona i entén perfectament el català”, es va queixar Solé.

A més, segons aquesta advocada, Lamela va denegar la llibertat al soci de Rosell, Joan Besolí, malgrat que el seu fill va patir una lesió medul·lar irreversible. Anna Solé va dir que “tant el fiscal andorrà com l’espanyol [hi ha dos processos

paral·lels

] entenen que hi ha delicte de blanqueig i que la presumptament perjudicada és la Confederació Brasilera de Futbol, quan aquest organisme ja ha dit que no se sent perjudicat”.

En relació amb la contínua denegació de llibertat per risc de fuga, malgrat els recursos presentats, Solé va dir que “Rosell és un empresari respectable i sense antecedents penals, ha estat president d’un club tan important com el FC Barcelona i Besolí ni tan sols acumula una multa de trànsit. No s’entén”.

tracking