SEGRE

DEPORTES_LUNES

Silencien Cornellà

Piqué va igualar el gol inicial de Gerard Moreno en un tens derbi i en la seua celebració va manar callar la grada del camp de l’Espanyol || El Barcelona es manté invicte a la Lliga després de 22 partits i compta ara amb 9 punts d’avantatge sobre el segon, l’Atlètic

Suárez controla la pilota al costat d’Aarón Martín, de l’Espanyol.

Suárez controla la pilota al costat d’Aarón Martín, de l’Espanyol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va patir ahir davant l’Espanyol però Piqué va rescatar un punt que permet als blaugranes mantenir la condició d’invictes a la Lliga (1-1). El migcampista va tornar a ser el centre d’atenció d’un derbi en el qual el seu gol va igualar l’inicial de Gerard, omplint de tensió el final d’un xoc travat per la intensa rivalitat i les condicions de la gespa. La celebració de Piqué manant callar la grada blanc-i-blava va encendre els ànims de l’afició i als jugadors rivals.

Malgrat la importància del duel, Valverde no va dubtar a reservar peces clau en l’esquema blaugrana amb la vista posada en la tornada de la Copa de dijous a València, deixant a la banqueta Alba i Sergi Roberto, Rakitic i, fins i tot, un Leo Messi que va cedir el lloc a l’onze a Alcácer. El que sí que hi va ser va ser un Coutinho que va tornar a creuar-se amb l’equip amb què va debutar com a blaugrana i amb què va conèixer LaLiga en la seua etapa com a periquito el curs 2011-12. El brasiler, amb llibertat per moure’s pel front d’atac, va ser un dels més actius d’un inici igualat i va tenir l’ocasió més perillosa amb un tret que es va estavellar al travesser de la porteria local.

Sota la intensa pluja, blanc-i-blaus i blaugranes van disputar una primera meitat desequilibrada en el domini de la possessió però igualada en les ocasions. Si Coutinho va tenir el més perillós dels visitants, el seu compatriota Baptistao va amenaçar la porteria de Ter Stegen amb un potent tret i un cop de cap que va sortir alt. L’ordenada defensa dels de Sánchez Flores es va veure ajudada per un terreny de joc embassat, que va dificultar encara més els intents de circulació de pilota barcelonistes. La zona del centre del camp va ser la més castigada per la constant precipitació.

El tècnic del Barça va provar de desembussar el matx amb l’entrada de Messi i Sergi Roberto a l’hora de partit, encara que la substitució que va canviar el rumb del partit va ser la inclusió de Sergio García per Jurado en els periquitos. El veterà jugador, del planter del Barça, va ocupar el carril dret per assistir en els primers minuts Gerard. El davanter va rematar de cap una bona centrada del seu company per batre Ter Stegen amb el seu novè gol de la temporada (1-0).

Amb tot a favor per als espanyolistes, en un terreny impracticable, Gerard Piqué va aparèixer per alimentar la morbositat que va precedir el derbi i silenciar l’RCD Stadium. El central va aprofitar un córner per rematar de cap a gol i marcar el gol de l’empat, manant callar una afició que l’havia xiulat durant tot el partit (1-1).

El gest en la celebració va indignar l’afició i algun dels jugadors rivals, fins i tot generant una baralla minuts després d’una entrada de Gerard al defensa blaugrana.

Entre discussions, el debut de Carlos Sánchez com a blanc-i-blau i intents barcelonistes per emportar-se el partit, els minuts finals van anar passant sense que arribessin les ocasions. L’empat va deixar els locals a 8 punts dels llocs de descens, mentre que manté el Barça invicte després de 22 jornades de lliga i ara té 9 punts d’avantatge sobre el segon classificat, l’Atlètic. El València es queda a 18, mentre que el Madrid segueix a 19 dels blaugranes.

Gerard Piqué va defensar el seu gest de manar callar l’afició de l’Espanyol davant “dels insults” a la seua família, en un derbi calent en part per les declaracions sobre el quadre blanc-i-blau, que insisteix que veu “cada vegada més desarrelat de Barcelona”. “Dir que són de Cornellà és obvi, ho vaig dir l’altre dia. Cada cop estan més desarrelats de Barcelona, tenen un propietari xinès i tots els consellers són xinesos. Es queixen que digui això i no investiguen els insults a la meua família”, va dir el jugador blaugrana. “Manar callar era el mínim que podia fer. Una part de l’afició es va dirigir a mi i a la meua família, des de ja fa un temps. Conec molts periquitos que són bona gent, però si els de dalt no denuncien queden tots igual. Tot té un límit. Això és un derbi i això és així”, va afirmar. El derbi arribava marcat per l’intercanvi de retrets des de l’encreuament a la Copa, quan Piqué els va anomenar “Espanyol de Cornellà”. “No cal que es gastin els diners dient que són de la Xina, Itàlia, Espanya i Tabàrnia, són el que són. Sé que va fer mal però el que ells diuen també fa mal i va ser la manera que vaig tenir de tornar-la”, va finalitzar Piqué.

Suárez controla la pilota al costat d’Aarón Martín, de l’Espanyol.

Suárez controla la pilota al costat d’Aarón Martín, de l’Espanyol.EFE

Suárez controla la pilota al costat d’Aarón Martín, de l’Espanyol.

Suárez controla la pilota al costat d’Aarón Martín, de l’Espanyol.EFE

tracking