SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Lleida acapara les aigües braves

Els Campionats d’Espanya de les tres modalitats es disputaran a la província || La Seu d’Urgell acollirà el d’eslàlom i, amb Arfa, el de descens, mentre que Sort allotjarà el de ‘freestyle’

El Parc del Segre va acollir per primera vegada l’any passat una prova de descens esprint.

El Parc del Segre va acollir per primera vegada l’any passat una prova de descens esprint.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La província de Lleida tornarà a ser aquest any la capital de les aigües braves, després que la Federació Espanyola de Piragüisme hagi atorgat els Campionats d’Espanya de les seues tres especialitats. Aquesta situació ja es va viure el 2016, encara que amb diferents escenaris. Llavors, Sort va acollir les competicions de freestyle i l’eslàlom, modalitat aquesta última que recau ara a la Seu d’Urgell, com l’any passat, mentre que el descens que es va celebrar a Camarasa ara recalarà a la capital de l’Alt Urgell i Arfa, com va passar el 2017. A més es disputaran un total de quatre Copes d’Espanya de diferents especialitats.

En eslàlom, la demarcació lleidatana ha copat més de la meitat de les proves programades, quatre, de les quals tres seran puntuables per a la Copa d’Espanya: dos de Joves Promeses, que es disputaran a Arfa (30 de juny i 1 de juliol) i Sort (14 i 15 de juliol), i una altra d’absoluta a Ponts (19 i 20 de maig). El calendari es tancarà amb l’Estatal de la Seu, fixat per a 28 i 29 de juliol com havia demanat el Cadí Canoe Kayak, i no el 4 i 5 d’agost com s’havia programat inicialment.

Una se celebrarà a Ponts, una altra a Arfa i dos a Sort, una d’eslàlom i una altra de ‘freestyle’

El Parc del Segre mantindrà el seu protagonisme en el descens, especialitat que per primera vegada en la seua història va acollir l’any passat, tot plegat amb vistes al Mundial que organitzarà el 2019.

Com llavors, el canal olímpic acollirà els dies 12 i 13 de maig el Campionat d’Espanya absolut i promesa de la modalitat esprint, mentre que la prova clàssica tindrà com a centre neuràlgic Arfa, tot sota l’organització del Sícoris Club.

Finalment, el camp de regates de l’Aigüerola de Sort recuperarà la seua hegemonia en l’estil lliure, allotjant dos de les tres proves estatals programades aquesta temporada. Començarà amb la primera prova puntuable per a la Copa d’Espanya, prevista per als dies 12 i 13 de maig, i tancarà el calendari de freestyle amb el Campionat d’Espanya absolut i de base, fixat per al 14 i 15 de juliol.

Com va ocórrer l’any passat, en els tres campionats d’Espanya estaran en joc bona part de les places espanyoles per acudir als campionats del món de cada especialitat, amb equips estatals en què Lleida té un important protagonisme. El 2019, la Seu i Sort seran seu dels Mundials de les tres disciplines.

tracking