SEGRE

OLIMPISME JOCS DE PYEONGCHANG 2018

Els 'Jocs de la Pau'

La cita olímpica d’hivern arranca demà a Pyeongchang amb una cerimònia inaugural en què les dos Corees desfilaran juntes || Hi participaran gairebé 3.000 atletes, xifra que és un rècord històric

Alguns dels espanyols, amb Martí Vigo al centre de la imatge, ahir a la vila olímpica.

Alguns dels espanyols, amb Martí Vigo al centre de la imatge, ahir a la vila olímpica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang del 2018 seran els més grans de la història gràcies a la participació de gairebé 3.000 atletes i al repartiment d’un número rècord de medalles d’or, 102, gràcies al fet que s’han afegit les categories de snowboard big air, patinatge de velocitat de sortida massiva, dobles mixtos de cúrling i esquí alpí per equips.

En total, 2.925 esportistes de 92 països diferents prendran part en aquests Jocs, que demà arranquen amb la cerimònia d’inauguració i que clouran el 25 de febrer. Pyeongchang supera d’aquesta manera com a més important cita olímpica hivernal Sotxi 2014, on van participar 2.858 atletes de 88 països. Els Estats Units tenen l’equip més gran presentat mai a una cita hivernal, amb 242 esportistes, seguits del Canadà amb 226 i Noruega amb 111. Aquesta edició estarà al seu torn marcada per l’absència de Rússia a causa dels escàndols de dopatge, encara que finalment 169 esportistes hi competiran sota bandera neutral.

El COI ha fet una excepció amb Corea del Nord, a la qual s’ha concedit 22 places quan en realitat només els patinadors artístics Ryom Tae-ok i Kim Ju-ik n’havien aconseguit. Entre aquests 22 atletes nord-coreans que participaran en cinc disciplines diferents s’inclouen les 12 jugadores d’hoquei sobre gel femení que formaran un equip conjunt amb Corea del Sud. Aquest equip és fruit dels històrics acords assolits aquest mes entre tots dos països, que tècnicament estan en guerra fa més de 65 anys i que desfilaran junts, perquè el Nord participés en una cita que el Sud ha anomenat els Jocs de la Pau.

tracking