SEGRE

PATINATGE GRUPS XOU

L'Europeu portarà a Lleida 1.100 patinadores a l'abril

L’esdeveniment es disputarà al Barris Nord i ocuparà 6.000 places hoteleres

Un dels grups que van participar a la Copa de les Nacions 2015.

Un dels grups que van participar a la Copa de les Nacions 2015.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pavelló Barris Nord de Lleida serà l’escenari, els dies 27 i 28 d’abril, del Campionat d’Europa de Grups Xou i Precisió, una competició que reunirà 1.100 patinadores de deu països i que, segons explica Toni Guiu, delegat a Lleida de la Federació Catalana de Patinatge, “és l’esdeveniment més important que s’ha organitzat mai a Lleida d’aquesta modalitat esportiva”. Lleida ja va acollir, el 2015, la Copa de les Nacions i, el passat 2017, el Campionat d’Espanya, competicions que van servir per demostrar la capacitat organizatica de la ciutat.

Guiu afegeix que la competició representarà per a Lleida ocupar “unes sis mil places hoteleres. Esperem, a banda dels esportistes i tècnics, unes 5.000 persones durant els dos dies de competició”. El president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana, i el de l’Espanyola, Carmelo Paniagua, han firmat l’acord de col·laboració per a l’organització del torneig.

La competició reunirà al Barris Nord esportistes de deu països, que prendran part en set modalitats

L’Europeu reunirà esportistes de deu països: Portugal, Espanya, França, Itàlia, Andorra, Alemanya, Israel, Dinamarca, Estònia i Holanda, que participaran en set modalitats diferents. A part de les més conegudes, les de Grups Grans i Grups Petits, també es competirà en Quartets i categoria Juvenil, entre d’altres. La selecció espanyola ho farà en quatre de les modalitats de la competició, amb un total de dotze clubs.

Ja hi tenen assegurada la seua participació els millors clubs catalans, amb alguns títol mundials i europeus en el seu historial, com Olot, Reus, Girona i Masnou. La resta sortiran del Campionat de Catalunya, que es disputa d’aquí a dos caps de setmana a Reus i del Campionat d’Espanya, d’on sortiran els vuit clubs que encara no tenen el bitllet.

tracking