SEGRE

BÀSQUET LEB OR

“S’ha de fitxar algú ja”

Borja Comenge considera que la incorporació d’un pivot no es pot demorar || El club ha demanat la cessió del jove madridista Felipe dos Anjos, que estava jugant al Burgos d’ACB

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Borja Comenge, tècnic de l’Actel Força Lleida, va ser clar ahir a l’afirmar que la incorporació d’un pivot s’ha convertit en una cosa urgent i prioritària, i més ara que la lesió d’Ablaye Mbaye s’ha unit als problemes que continua arrossegant Mike Karena, tant un com l’altre dubte de cara al partit d’aquesta nit davant del Clavijo al Barris Nord (21.00).

“És una situació que ens preocupa des de fa temps, i més ara que tenim la pressió que a partir del 28 de febrer no podrem fer cap moviment. Hem d’intentar fitxar algú, perquè ja no és el tema de les convocatòries per als partits sinó el dia a dia. És una situació que no es pot demorar en el temps”, va indicar Comenge, que va afegir: “No sabem quants partits podrà jugar Mike, però el que sí que està clar és que durant la setmana l’haurem de dosificar, i això pot frenar l’equip, cosa que no ens podem permetre, per això hem d’intentar portar algú com més aviat millor.” Fa dies que la direcció tècnica sondeja el mercat. “No és un tema que hagi desencadenat la lesió d’Ablaye. Fa dies que busquem i si podem, ho farem però si no podem, mala sort”, va assenyalar resignat.

En la recerca de reforços també s’ha obert la via d’una cessió. En aquest sentit, Comenge va reconèixer que el club ha demanat formalment al Reial Madrid el brasiler Felipe dos Anjos, pivot de 19 anys i 2,18 metres d’alçada que aquesta temporada va començar jugant al Burgos d’ACB, si bé la passada va militar a l’Oviedo de LEB Or.

“N’hem demanat la cessió, com el 80 per cent dels equips de la Lliga. Seria un problema, perquè té passaport estranger, però l’hem demanat perquè les condicions que va tenir a l’Oviedo l’any passat van ser molt bones, ja que pràcticament li hauríem de posar un sostre i tres plats a la taula cada dia, la resta l’assumia el Madrid. Amb aquestes circumstàncies ens ho podríem plantejar, però és gairebé impossible perquè no som els únics que estem buscant jugadors”, va asseverar.

En cas que la cessió de Felipe dos Anjos o la d’un altre jugador extracomunitari s’arribés a concretar, Comenge ja té pensat com resoldria l’excés de quota. “Podríem fer convocatòries per a cada partit. Ens podríem plantejar que durant un temps Mike estigués aturat perquè es recuperés, i mentrestant donaríem d’alta algú. Sent un jugador així ens ho podíem arribar a plantejar”, va asseverar Borja Comenge en aquest sentit.

Aquesta diferència fa que una victòria davant dels riojans fos gairebé determinant per deixar enrere el fantasma del descens. “No seria tenir quatre victòries de marge sinó cinc, ja que tindríem l’average a favor nostre. A més, tenint en compte que no acabem de resoldre els problemes i que estem immersos en la recerca d’un fitxatge, que sempre és confús, ja estaria bé posar una mica de distància amb els equips que són a la zona calenta, més enllà de tornar a guanyar a casa i recuperar sensacions”, va indicar Comenge, que no dubta a reconèixer que una victòria seria balsàmica. “Ens pot donar un punt de tranquil·litat i una botella d’oxigen molt gran per relativitzar els problemes que estem tenint”.

Quant als lesionats, manté el dubte sobre Karena però es va mostrar convençut que Mbaye jugarà. “

No el compto com a baixa perquè estic segur que ens ajudarà.”

L’equip afronta avui una final contra un rival directeAmb els dos cincs amb problemes físics, l’Actel afrontarà aquesta nit una de les dos finals que té consecutives davant d’equips de la zona baixa, Clavijo i Sammic, tant un com l’altre a tres triomfs dels lleidatans.

Mbaye va ser a l’entrenament d’ahir a la tarda però tot just va participar-hi per precaució.

Mbaye va ser a l’entrenament d’ahir a la tarda però tot just va participar-hi per precaució.MAGDALENA ALTISENT

tracking