SEGRE

EL MILLOREL PITJOR

Baló d'oxigen

L’Actel recupera la millor versió al Barris Nord amb una victòria doble que li permet mirar més al ‘play-off’ que al descens || Mbaye va poder jugar i va ser una de les claus

Mbaye va aparcar els seus problemes per ajudar, amb nota, l’equip.

Mbaye va aparcar els seus problemes per ajudar, amb nota, l’equip.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Actel Força Lleida va tornar a guanyar al Barris Nord, la seua assignatura pendent aquest curs, per sumar una victòria davant del Clavijo (70-62) que té doble valor, al ser davant d’un rival directe en la lluita per la permanència i perquè dóna aire a un equip necessitat de tranquil·litat, que ara es pot permetre el luxe de començar a mirar, encara que sigui de reüll, cap al play-off.

Com va fer Ernesto Valverde dijous a Mestalla, arriscant amb Piqué malgrat els seus problemes físics, Borja Comenge no va voler ser menys ahir i també va posar de sortida el seu millor cinc, Mbaye, tot i que dimecres patia una ruptura al tríceps del braç dret. El senegalès, malgrat tot, va demostrar una vegada més el seu compromís posant el seu gra de sorra en un Actel Lleida que no travessa pel millor moment, una cosa que va quedar patent des de l’inici.

L’Actel va consolidar la victòria en el tercer parcial, on va assolir una màxima renda de 17 punts (60-43)

Jugar al Barris Nord sembla, almenys vist des de fora, una tortura per a l’equip de Borja Comenge, al qual pot la pressió de jugar davant dels seus. Ahir no va ser una excepció, almenys durant una primera meitat de pobre espectacle dels dos equips. L’Actel va començar portant el comandament en el marcador i arribant a tenir cinc punts de renda (10-5), després de completar sengles contraatacs, l’estil que més li agrada. Però les coses no van tardar a torçar-se i el Clavijo va capgirar el matx traient profit dels errors locals.

Després d’un primer parcial que es va tancar en taules (16-16), l’inici del segon no convidava a res de bo. Karena, que havia entrat en pista, va fer una passada enrere a l’espai que va deixar tots atònits, inclòs Comenge. Primera acció del neozelandès i primer gran error no forçat. Però a diferència d’altres vegades, com davant del Manresa, Karena no es va enfonsar. És més, va encadenar dos cistelles, amb un pèl de fortuna, i una tercera més endavant que va servir per donar a l’Actel la màxima renda en el partit, set punts (31-24), al completar un parcial de 7-0, 15-6 en el global del quart. I tot això sense fer res de l’altre món. És prou cert que el Clavijo va estar molt desencertat, sobretot en el tir lliure, la qual cosa van aprofitar els de negre per incrementar l’avantatge fins als nou punts (41-32), gràcies en part a un parell de triples d’un fins llavors afinat Djukanovic. El partit semblava trencar-se per moments, però els errors locals i els triples de Quintela van mantenir les espases en alt al descans (41-35).

A la tornada dels vestidors la situació va fer un gir, tant en el joc com en el marcador. L’Actel va sortir amb un altre aire, més desfermat, amb les idees clares i menys imprecís. En aquesta millora va tenir molt a veure Mbaye. Després de quatre punts consecutius d’Adala, que situaven el Clavijo a només quatre punts (43-39), el senegalès va donar aire al seu equip amb dos cistelles seguides que haurien pogut tenir un valor triple, però va errar sengles tirs lliures addicionals, uns errors que l’afició va entendre, atesos els seus problemes per executar bé el tir, i que van tenir la seua resposta en forma d’ovació. Va ser un punt d’inflexió a partir del qual l’Actel va firmar els millors minuts, en què gairebé va liquidar el partit. A la festa es va sumar Ogungbemi, amb cinc punts seguits i una assistència d’esquena a Martí que va fer aixecar el públic dels seients, obligant el tècnic riojà a parar l’encontre veient que els de negre establien una altra màxima diferència (54-43). El moment dolç de l’Actel va tenir continuïtat i uns altres cinc punts seguits de Feliu, amb triple inclòs, i un tir lliure de Karena van posar el Clavijo al caire del KO (60-43) a un minut d’acabar el tercer quart. Però allà es va embussar l’equip de Comenge. En un tres i no res, els lleidatans pràcticament van desaparèixer i els riojans van començar a retallar diferències, arribant a situar-se a vuit punts (64-56). Però van aparèixer Ogungbemi i, sobretot, Martí per frenar la sequera i trencar la mala ratxa al Barris Nord amb una victòria balsàmica.

Mbaye va aparcar els seus problemes per ajudar, amb nota, l’equip.

Mbaye va aparcar els seus problemes per ajudar, amb nota, l’equip.LLEONARD DELSHAMS

Mbaye va aparcar els seus problemes per ajudar, amb nota, l’equip.

Mbaye va aparcar els seus problemes per ajudar, amb nota, l’equip.LLEONARD DELSHAMS

tracking