Hervelle busca una passada davant de Tomic sota la mirada de Pesic.

Hervelle busca una passada davant de Tomic sota la mirada de Pesic.EFE

El Barça va tornar ahir al camí de la victòria amb un folgat triomf davant del Bilbao Basket en el retorn de Svetislav Pesic a la banqueta blaugrana. Després de tres derrotes consecutives, el conjunt del Palau Blaugrana va recuperar la confiança de cara a la Copa del Rei, que es disputarà a partir de dijous vinent a Gran Canària, si la vaga convocada pel sindicat de jugadors ABP no ho impedeix. Tal com va prometre Pesic en la presentació, l’equip va millorar enormement en defensa, cosa que va ser clau per a la victòria blaugrana. El Bilbao, per la seua part, continua sense aixecar el cap i va encadenar la quarta entrepussada. En els primers deu minuts, Ribas i Heurtel van guiar l’equip en atac, mentre que en defensa l’equip blaugrana tan sols va concedir 14 punts, 3 en tirs de camp. Així, els de Pesic van arribar a aconseguir un avantatge d’11 punts que va quedar en 9 al final del període. Al segon quart, el Barça va continuar ferm enrere, però la falta d’idees en atac, juntament amb una bona actuació del visitant Lucio Redivo, va permetre al Bilbao retallar un punt abans del descans (33-22).

A la represa, la situació va fer un gir i el Barça es va fer gran a la zona, amb sis punts consecutius de Tomic, als quals es va sumar un triple d’Heurtel per completar un parcial de 9-0, que deixava el partit sentenciat. Lluny de reaccionar, el Bilbao es va bloquejar i el Barça va continuar jugant a plaer.