TEMPS EXTRA ATLETISME

Victòria contra el Girona abans de jugar la CERS

Or i bronze a Mollerussa per al Lleida UA en sub-12 femení i sub-20 masculí, i or per a l’Arbeca en sub-16 femení || Zarhouni i Montse Mas, guanyadors absoluts

Una vista general de la prova absoluta masculina ahir al parc de la Serra.

Una vista general de la prova absoluta masculina ahir al parc de la Serra.JOAN GÓMEZ

El 99 Campionat de Catalunya de cros va convertir ahir Mollerussa en la capital de l’atletisme català, on la representació lleidatana va brillar a gran nivell aconseguint tres medalles a nivell d’equips (un or en sub-12 femení i un bronze en sub-20 masculí per al Lleida UA, i un or per al JA Arbeca en sub-16 femení), a banda d’una plata a nivell individual per a Marwa El Kouya Ali, del Lleida Unió Atlètica, en sub-14, així com la victòria per clubs amb el CA Igualada de dos atletes de la Segarra, Gerard Farré i Sergi Santamaría, en la categoria sub-18.

La competició va ser organitzada per l’Associació Atlètica Xafatolls amb la col·laboració de l’ajuntament de Mollerussa, conjuntament amb el Cros Ciutat de Mollerussa, i era la segona vegada que la capital del Pla d’Urgell acollia el Català de cros absolut, després de l’edició disputada el 1985. La prova, que va reunir al parc de la Serra i a la pista d’atletisme prop de 2.000 participants entre totes les categories, va coronar com a campions absoluts Mohamed Zarhouni en homes (29’31 sobre un recorregut de 10 km) i Montse Mas en dones (34’34), tots dos atletes pertanyents al FC Barcelona. Per equips, en categoria absoluta, es va proclamar campió el CA La Sansi, tant en categoria masculina com femenina.

Pel que fa als lleidatans en categoria absoluta, els millors van ser Ricard Pastó, que va finalitzar al lloc 11 (30’55) i Eva Ribalta, que va acabar quinzena (38’10).

Aquesta competició tornava a disputar-se en terres lleidatanes després de 25 anys, quan va tenir lloc a Arbeca. Aquesta ha sigut la setena ocasió que el Català de cros se celebrava a Ponent, ja que s’ha disputat dos vegades a Lleida, Arbeca i Mollerussa, i una a Almacelles. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va assistir ahir a la competició.