SEGRE

DEPORTES

Desconvocada la vaga de jugadors de bàsquet

Acord amb l’ACB per a un nou conveni durant els pròxims quatre anys || La Copa del Rei es podrà disputar amb normalitat

El secretari d’Estat, José Ramón Lete, conversa amb el president de l’ABP, Alfonso Reyes.

El secretari d’Estat, José Ramón Lete, conversa amb el president de l’ABP, Alfonso Reyes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) i l’Associació de Basquetbolistes Professionals (ABP) van arribar ahir a un acord per a un nou conveni per al període 2018-2022, que va permetre desconvocar la vaga dels jugadors i garanteix la disputa, a partir de demà, de la Copa a Gran Canària. El punt de desacord entre jugadors i clubs era el Fons Social, la quantitat anual que l’ACB abona a l’ABP per al seu funcionament.

La xifra era una quantitat fixa de 315.000 euros i la intenció de l’ACB era rebaixar-la a una de menor més un variable dels drets televisius. En virtut d’aquest nou acord, no hi haurà cap variable i es fixen tres quantitats per als anys del conveni. D’aquesta manera, es mantenen els 315.000 euros durant el primer i el segon any, però la quantitat es rebaixa a 280.000 euros en el tercer i a 270.000 euros en el quart i últim. A canvi, el sindicat, que actualment no cobra cap quantitat als afiliats, es compromet a introduir una quota a partir del segon any.

Aquest acord es va sumar als que clubs i jugadors havien arribat: augmentar l’oferta mínima per inscriure un jugador al tempteig, impedir que un club que degui diners a un jugador el pugui incorporar al tempteig, augmentar el salari mínim en tots els seus trams d’edat i incrementar el Fons de Garantia Salarial a les franges màximes per jugador, club i lliga.

tracking